محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به عوامل پیشرفت نوسازی در بافت فرسوده گفت: نوسازی بافت فرسوده از چالشهای اصلی بخش مسکن به حساب میآید که با طراحی و تدوین مشوقهای ویژه سعی کردیم افراد را در این زمینه یاری دهیم تا تعداد بیشتری از محلات نوسازی شوند.
وی افزود: یکی از معضلاتی که باعث شده مردم اشتیاقی به نوسازی نداشته باشند این است که اکثر ساکنان در بافت فرسوده توانایی مالی برای نوسازی ندارند و از طرف دیگر سازندهها میلی به انجام کار در این محلات ندارند چرا که هزینهها بسیار زیاد است.
وی افزود: پشنهاد دادیم که مردم با سازندهها مشارکت داشته باشند و با توجه به بستههای تشویقی که در نظر گرفتیم این معظل تا حد زیادی کم شود.
آئینی در خصوص پیشرفت پروژههای نوسازی در بافت فرسوده گفت: نوسازی مسکن در بافت فرسوده از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون از مرز ۲۲۷هزار واحد گذشته است و در ۶۳هزار نقطه دیگر در کل کشور ادامه روند نوسازیها پیش میرود.
وی افزود: طبق برنامه حدود ۳۰هزار واحد دیگر باقی مانده که با حضور رئیس جمهور در سفرهای استادی به بهره برداری خواهد رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نوسازی بافت فرسوده از ابتدای دهه هفتاد گفت: دولتهای مختلف از ابتدای دهه هفتاد شروع به نوسازی مسکن در بافت فرسوده کردند که در مجموع تا به امروز یک میلیون و پنجاه هزار رسیده و تا پایان سال از این مرز هم عبود خواهیم کرد.
وی افزود: مشوقهای تراکمی یکی از مواردی است که برای افراد در نظر گرفتیم که باعث نگرانی بسیاری از کارشناسان شده بود، لازم است بگویم که بیش از ۷۶درصد مناطقی که نوسازی شده کمتر از سه واحد هستند و ما کمتر ۱۵درصد مجوز ساخت با بیش از پنج واحد را صادر کردهایم.
آئینی گفت: با توجه به نوسازی ۲۲۷هزار واحد ما توانستیم هفتاد هزار بنای ناپایدار در کل کشور را از بین ببریم.
این مقام مسؤول در خصوص مرجع اطلاع رسانی آماری گفت: شرکت بازآفرینی شهری به عنوان دبیر خانه ستاد ملی بازآفرینی شهری مرجع اطلاع رسانی و گزارش دهی واحدهای نوسازی شده است.
وی در پایان گفت: از طریق سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار این قابلیت وجود دارد که به صورت بر خط عموم افراد بتوانند از آمار افزوده شده بر واحدهای در حال نوسازی مطلع شوند.