سعید بیگی، سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در پاسخ به فاطمه قدیری_ خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون ساماندهی مشاغل مزاحم اظهار داشت: رفع مزاحمتها شغلی کار مستمر ما است که به صورت روزانه انجام میگیرد. اکثر مزاحمتها با مراجعه مامورین ما و دادن برخی از تمهیدات حل میشود. برای مثال اگر مغازهای دود و یا بو دارد با تمهیدات و به روز رسانی تجهیزات رفع میشود. یعنی عمدتاً مشاغل میتوانند در فضای شهری به فعالیت ادامه بدهند، مشروط به رفع برخی از مشکلات و معضلاتی که دارند؛ و عدهای که نمیتوانند مزاحمت را رفع کنند به حکم و رای کمیسیون بند ۲۰ شهرداری تعطیل میشوند.
وی افزود: برخی از مشاغل اجازه فعالیت در شهرها را ندارند؛ که این ۲۵ رسته شغلی است که آنها باید از شهرها در تمام کشور خارج بشوند. یکی دیگر از مأموریتهای شرکت ساماندهی این است که فرآیند انتقال این مشاغل را به بهترین وجه به صورتی که هم شغل آسیب نبیند و هم معضل حضور این عزیزان در شهر مرتفع بشود را انجام میدهد؛ که در سنوات گذشته انتقال آهنفروشان، چوب فروشان و شغلهایی از این دست در این شرکت انجام شده است؛ و کارهایی هم در دست اقدام داریم، مثل برخی مشاغل که الان در مناطق ۱۱ و ۱۲ حضور دارند را برنامه ریزی میکنیم تا بتوانیم انتقالشان را از شهر انجام بدهیم.
بیگی بیان داشت: ما هیچ شغلی را مزاحم نمیدانیم. ما مزاحمت شغلی داریم نه شغل مزاحم. اما برای مثال ما کفاشان دست روز را در بازار، در منطقه ۱۲ داریم که مزاحمت اینها به این صورت است که با توجه به این که در فرآیند تولید کفش دستدوز از چسب و مواد شیمیایی استفاده میشود، هم از لحاظ زیست محیطی و هم از لحاظ ایمنی آسیبرسانی دارد.
وی افزود: حالا شهرداری باید به کمک واحدهای صنفی به کمک اتحادیه بیایند و کمک بکنند که فرآیند تولید اینها از شهر حتیالمقدور خارج بشود. این نیاز به هماهنگی با ارگانهای دیگر، انتخاب زمین، همراه شدن واحدهای صنفی دارد و اینها هم مستلزم رعایت موضوعاتی است که هم رونق آن صنف آسیب نبیند و همین که خدای ناکرده مشکلات زیست محیطی و امنیتی باعث آسیب دیدن به شهر و شهروند نشود. اینها فعالیتهایی است که در شرکت ساماندهی انجام میشود؛ و بعضاً جلسات متعدد، پیگیریهای متعدد، بازدیدهای مختلف و اقدامات خوبی انجام شده است.