حمید نجاری اصل، سرپرست شرکت خاکریزآب در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری در رابطه با فعالیتهای شرکت خاکریز آب اظهار داشت: فعالیتهای شرکت خاکریز آب به سه دسته تقسیم میشود. وظیفه اصلی این شرکت بحث احداث و اجرای شبکه آبهای سطحی است که در این بخش فرآیند توسعه جمع آوری آبهای سطحی را انجام میدهیم. در حال حاضر تهران حدود ۵۰۰ کیلومتر کانال و شبکه جمع آوری آبهای سطحی دارد. ولی به احداث ۷۰۰ کیلومتر نیاز دارد. یعنی ما در حال حاضر به احداث ۱۵۰-۲۰۰ کیلومتر کانال و شبکه دیگر نیازمندیم.
وی افزود: به نوعی وظیفه اصلی در سه حوزه آبریز شرقی، غربی و مرکزی نقسیم میشوند و به دلیل اینکه حوزه چیتگر، منطقه تازه ساز و نوسازی است، آن بخش نیز به حوزه احداث ما اضافه شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: بحث دیگری که ما به آن ورود کردهایم، بحث احیا و ساماندهی رودخانهها است. چراکه ۷ رودخانه از شهر تهران عبور میکند و این ۷ رودخانه نیاز به احیا، ساماندهی، ایجاد رسوب گیر و آشغال گیر دارد که این عبوردهی آب به فرآیندی انجام شود که در زمان سیلاب کمترین آسیب را به شهر تهران وارد کند.
نجاری اصل گفت: بخش سوم نیز مرمت است. ۵۰۰ کیلومتر کانال و شبکه جمع آوری آبهای سطحی که ساخته شده است، نیازمند مرمت است. هر سازهای نیاز به اصلاح، بازسازی و نگهداشت دارد و کانالها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. البته وظیفه بین مناطق و شرکت خاکریزآب تقسیم شده است.
حمید نجاری اصل، سرپرست شرکت خاکریزآب در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو پیرامون مهمترین الویتهای عمرانی تهران اذعان داشت: پروژههای مرمتی و احداث به یک اندازه اهمیت دارد و به همین دلیل نمیتوان گفت یکی از این حوزهها بر دیگری اولویت دارد.
وی پیرامون موضوع منابع افزود: در احکام برای شروع کار وظیفه شرکت خاکریزآب ۲ کیلومتر بوده، ولی برای سالها دوم تا چهارم، برای هر سال وظیفه ده کیلومتری داشته است. ما ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه و اعتبار داریم و ۵۰۰ میلیارد هم برای بحث مرمت بودجه به مناطق داده شده است؛ که نشان دهنده یکسان بودن اهمیت این دو حوزه است.
وی تصریح کرد: برای تکمیل کل شبکه آبهای سطحی حدود ۲۰ همت اعتبار نیاز داریم که فراهم کردن آن برای همین الان در توان شرکت نیست.
نجاری در رابطه با مهمترین چالش در مدیریت سیلاب در تهران گفت: اصلیترین چالش ما در بهرهبرداری ۵۰۰ کیلومتر آبهای سطحی شهر تهران، بحث تداخل کانالهای ما با شرکتهای خدمات رسان مانند آب و فاضلاب و برق است؛ که یک سری محدودیتها ایجاد کرده است.
حمید نجاری اصل، سرپرست شرکت خاکریزآب در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رابطه با یکی از مهمترین پروژههای شرکت که به زودی به بهرهبرداری میرسد بیان داشت: ما پروژه M۱ حوزه چیتگر را داریم که از ابتدای سه راه اندیشه به سمت غرب تهران این کانال عبوردهی دارد. طول این کانال ۵ کیلومتر و ۵۰۰ و قطر ۴ متر است. در حال حاضر ۴ کیلومتر و ۷۰۰ ایجاد شده است و تا سه الی چهار ماه آینده قابلیت افتتاح دارد.
وی در رابطه با ارزش پروژه گفت: ارزش پروژه حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است.
وی در انتها گفت: ما برای احداث هر متر کانال، به طور متوسط به ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون تومان نیاز داریم. یعنی برای برای ایجاد یک کیلومتر کانال به صورت متوسط به ۱۵۰ میلیاردتومان اعتبار نیاز داریم.