مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص حل بحران ناترازی انرژی در کشور گفت: استفاده از خودروهای هیبرید و برقی یکی از راهکارهاست اما در استفاده از خودروهای برقی، باید ابتدا به خدمات پس از فروش، زیر ساخت مورد نیاز و ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی برق در سال گذشته که در ۱۴۰۳ افزایش هم خواهد داشت توجه شود.
وی افزود: بررسیهای من نشان میدهد اینگونه عمل نشده است، ما در حوزه خدمات پس از فروش خودروهای برقی و هیبریدی یک آئیننامه نداریم؛ در رابطه با برق شرایط مشخص است و هیچ دورنمای مثبتی در این باره نمیبینیم و حتی مسؤولان امری که دایهدار واردات خودروهای این چنینی هستند گامی در راستای تامین برق آن بر نمیدارند.
فرزانه در ادامه افزود: تمام این اقدامات همانند یک زنجیره به هم متصل است و طبعا هر کدام را اگر تامین نکنیم با مشکل روبهرو میشویم. وقتی باید خودروی برقی وارد کنیم که در تامین انرژی آن دچار مشکل نشویم؛ در صورتی که جواب وزارت نیرو به وزارت صمت برای تامین انرژی خودروهای برقی شفاف بوده و اعلام کرده که ایجاد چنین شرایطی امکان پذیر نیست.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: این مشکل را ما در سی ان جی کردن خودروها هم شاهد بودیم. مردم باید در صفهای طولانیِ یک تا دو ساعته منتظر میماندند تا بتوانند سوخت سی ان جی خودروی خود را تامین کنند.
وی گفت: باید از تمام سوختها برای متنوع کردن سبد سوخت استفاده و نباید فقط به یک تا دو مورد سوخت بسنده کرد. تنوع بخشی به سبد انرژی مسلما میتواند بار را از دوش بنزین دارد و گامی در مسیر رفع ناترازی سوخت کشور برداشته شود. البته همانطور که توضیح دادم زیرساخت هم باید تامین شود.