به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه "فایننشال تایمز" به نقل از جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا گزارش داد که اوکراین پس از دریافت کمکهای نظامی آمریکا بهمبلغ 61 میلیارد دلار، تنها در سال 2025 درصدد انجام یک ضدحمله جدید است، ولی تا آن زمان پیشروی ارتش روسیه اجتنابناپذیر خواهد بود.
سالیوان اعتراف کرد که انتظار دارد روسیه، با وجود تصویب بسته بودجه جدید ایالات متحده برای اوکراین، همچنان به پیشروی خود ادامه دهد، زیرا شما نمیتوانید با چرخاندن یک سوئیچ، فوراً اوضاع را تغییر دهید.
این مقام کاخ سفید با اشاره به موفقیتهای ارتش روسیه در جبهه، افزود: البته با کمک جدید واشنگتن، اکنون کییف این فرصت را خواهد داشت که "خط مقدم را حفظ کند" و در طول سال 2024 بتواند در برابر هجوم نیروهای مسلح روسیه مقاومت کند و در سال 2025 دست به یک ضدحمله بزند.
فایننشال تایمز یادآور شده است؛ اظهارات سالیوان نشاندهنده واضحترین بیان کاخ سفید است که در صورت انتخاب مجدد جو بایدن در نوامبر، درگیری اوکراین را چگونه میبیند، زیرا هرگونه تلاش اوکراین برای اجرای یک عملیات ضدحمله به افزایش بودجه ایالات متحده از طریق تصویب کنگره بستگی خواهد داشت.
چند روز قبل، روزنامه "نیویورک تایمز" نیز به نقل از مقامات غربی نوشت که متحدان اوکراین ممکن است با موانعی برای ادامه تدارکات تسلیحاتی جدید مواجه شوند و زمان اصلاً بهنفع کییف نیست. آوریل هینس، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده هم گفته است که روسیه قادر است از خطوط مقدم اوکراین در بخشهای شرقی عبور کند و بهسمت مناطق مرکزی اوکراین پیش برود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هشتصدوسومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
پاپ تنها با دعوت روسیه در کنفرانس صلح اوکراین شرکت خواهد کرد
لئونید سواستیانوف، رئیس اتحادیه جهانی مؤمنان کهن (WBU)، با استناد به گفتگوی شخصی خود با پاپ، صبح امروز، دوشنبه، فاش کرد که پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان، تنها در صورتی در کنفرانس مربوط به اوکراین در سوئیس شرکت خواهد کرد که روسیه هم به آنجا دعوت شده باشد.
او گفت: «پدر مقدس فقط در صورتی به کنفرانس سوئیس خواهد رفت که روسیه به آن دعوت شود.»
ویولا آمهرد، رئیس جمهور سوئیس روز گذشته اعلام کرد که از پاپ فرانسیس برای شرکت در نشست آتی درباره اوکراین دعوت کرده است. سوئیس از رهبران برزیل، هند، چین و جمهوری آفریقای جنوبی برای مشارکت در رایزنیهای مربوط به حلوفصل بحران اوکراین دعوت کرد.
کنفرانس اوکراین قرار است در تاریخ 15 تا 16 ژوئن در شهر بورگنشتوک Bürgenstock سوئیس برگزار شود. بهگفته مقامات برن، "در این مرحله" روسیه برای شرکت در نشست دعوت نشده است، ولی بهطورکلی روند صلح بدون مشارکت مسکو "غیرقابل تصور است".
چین قصد دارد با فرانسه برای یافتن راهحلی برای بحران اوکراین همکاری کند
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین که روز گذشته به پاریس سفر کرده است، اعلام کرد که کشورش قصد دارد با فرانسه و کل جامعه بینالمللی برای یافتن راهحل بحران اوکراین همکاری کند.
او در ستونی برای روزنامه فرانسوی "فیگارو" دراینباره نوشت: «ما امیدواریم که صلح و ثبات بهزودی به اروپا بازگردد. ما قصد داریم با مقامات فرانسوی و کل جامعه بینالمللی برای یافتن راهی درست و منطقی برای حلوفصل بحران اوکراین کار کنیم.»
وی تأکید کرد که چین یک طرف یا شرکتکننده در این بحران نیست، اما همیشه نقش سازندهای در ترویج حل مسالمتآمیز مناقشات ایفا کرده و خواهد کرد.
رهبر چین افزود: من بارها خواستار رعایت اهداف و اصول منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها و در نظر گرفتن منافع مشروع امنیتی همه طرفهای مناقشه شدهام.
شی جین پینگ همچنین بر غیرقابل قبول بودن استفاده از تسلیحات هستهای بههربهانه و از جمله تهدید سایر کشورها تأکید کرد.
پیشبینی ژنرال ناتو درباره توقف ارسال تسلیحات به اوکراین در صورت عدمبسیج
ژنرال بازنشسته ناتو "بن هاجز" در مصاحبهای ابراز عقیده کرد که در صورت عدم موفقیت اجرای بسیج در اوکراین و پیدا نشدن افراد کافی برای پیوستن به ارتش، کشورهای ناتو در آینده تحویل سلاح به کییف را متوقف خواهند کرد.
این مقام نظامی ناتو گفت: «دولت اوکراین مسئول اصلاح وضعیت در داخل کشور است و این بهسادگی باورکردنی نیست که آنها هنوز سیستم پرسنلی برای ایجاد ارتشی با اندازه لازم را تغییر ندادهاند.»
ژنرال هاجز افزود که از شنیدن اینکه در اوکراین سن خدمت سربازی اجباری 27 سال است و اخیراً به 25 سال کاهش یافته است، شگفتزده شده است، در حالی که در اکثر کشورهای اروپایی و در ایالات متحده، سن خدمت نظامی اجباری از 18 تا 19 سالگی شروع میشود. بهگفته او، اگر معلوم شود که اکثریت جامعه اوکراین نمیخواهند در ارتش خدمت کنند، کییف بهمعنای واقعی کلمه در معرض خطر احتمالی از دست دادن حمایت ناتو در قالب تدارکات تسلیحاتی قرار خواهد گرفت.
رئیس سابق شورای امنیت اوکراین هم در فهرست افراد تحتتعقیب روسیه جای گرفت
آلکسی دانیلوف، رئیس سابق شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، پاول کلیمکین، وزیر امور خارجه سابق این کشور و ولادیمیر گرویسمان، رئیس سابق پارلمان در فهرست افراد تحتتعقیب وزارت امور داخلی روسیه قرار گرفتند. مشخص نشده است که این افراد تحت کدام ماده قانون کیفری روسیه تحت تعقیب قرار گرفتهاند.
بعد از آن گزارش شد که آرسن آواکوف، رئیس سابق وزارت امور داخلی اوکراین و یوری استیتس، وزیر سابق اطلاعات این کشور هم به فهرست تحتتعقیب وزارت امور داخلی روسیه اضافه شدند.
روز شنبه، وزارت امور داخلی روسیه، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و پترو پروشنکو، رهبر سابق اوکراین را در فهرست افراد تحتتعقیب قرار داد، جزئیات علت این تصمیم فاش نشد.
سوئیس هیچ برنامهای برای ارسال سلاح به اوکراین ندارد
ویولا آمهرد، رئیس جمهور سوئیس شب گذشته اعلام کرد که این کشور قصد ندارد به اوکراین تسلیحات نظامی ارسال کند و قانون "وضعیت اضطراری" که میتواند برای چنین تحویلی در نظر گرفته شود، در این مورد اعمال نخواهد شد.
او در مصاحبهای گفت: «قانون وضعیت اضطراری در خصوص اوکراین مورد بحث نیست. این قانون فقط در موارد ضروری جدی، مانند بحران کویدـ19 قابل استناد است. مجلس در زمان حاضر در حال بررسی اصلاحیه قانون تجهیزات نظامی است».
امهرد افزود که سوئیس علیرغم کمبود منابع در اروپا و نیازهای اوکراین، به خرید مهمات برای ارتش خود ادامه خواهد داد.
جمهوری چک رسماً سفیر خود را از روسیه فراخواند
جمهوری چک رسماً سفیر این کشور در روسیه، ویتسلاو پیوونکا را به کشورش فراخواند. به گزارش وزارت خارجه چک، پیوونکا در پایان ماه مه سمت خود را ترک خواهد کرد، البته خود این دیپلمات از سال 2022 بهطور دائم در پراگ زندگی میکرده است و در طول این مدت سفارت چک در مسکو در واقع توسط کاردار موقت آن اداره میشد.
وزارت امور خارجه چک قصد دارد سفیر جدیدی را به مسکو بفرستد.
وعده روسیه به پاسخ به اقدامات خصمانه کشورهای بالتیک
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات مسکو قطعاً به اقدامات خصمانه کشورهای حوزه دریای بالتیک پاسخ خواهند داد.
او گفت: ما همچون گذشته به اقدامات خصمانه کشورهای بالتیک با تدابیر نامتقارن و عمدتاً در حوزه اقتصادی و ترانزیتی پاسخ خواهیم داد.
این دیپلمات یادآور شد که اقدامات مسکو پیش از این بر کشورهای حوزه بالتیک تأثیر گذاشته و بهویژه، جهتگیری مجدد جریان محموله به بنادر شمال غربی روسیه تأثیر بسیار منفی بر درآمدهای این کشورها داشته است.
زاخارووا همچنین به رشد فزاینده روسهراسی در کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی اشاره کرده افزود: زبان روسی تقریباً در تمام عرصههای زندگی از جمله آموزشی جایگزین شده که این از "مظاهر نئوفاشیستی" است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره قطع احتمالی روابط دیپلماتیک با آنها یادآور شد: روسیه همیشه تلاش میکند کانالهای گفتوگو را حفظ کند، اما کشورهای غیردوست تمام تلاش خود را برای پیچیدهتر کردن تعامل متعارف انجام میدهند.