به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، بعد از اینکه برخی منابع مصری اعلام کردند تحرکات جدیدی درباره احیای مذاکرات آتشبس غزه و تبادل اسرا از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام شده است، «باسم نعیم» از رهبران برجسته حماس در این زمینه در گفتگو با العربی الجدید اعلام کرد: ما تصور نمیکنیم که دشمن در تصمیم خود درباره مذاکرات آتش بس غزه جدی باشد و تصمیمات صادر شده توسط کابینه جنگ رژیم صهیونیستی مبنی بر صدور مجوز برای تیم مذاکره کننده تنها یک مانور جدید از سوی صهیونیستها برای ادامه تجاوزات و گسترش حملات زمینی است.
«موسی ابومرزوق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس فلسطین نیز در همین زمینه اظهار داشت: عملیات زمینی ارتش اشغالگر همچنان ادامه دارد و در صورتی که دیوان بین المللی دادگستری حکم توقف جنگ را هم صادر کند آمریکا در برابر این حکم خواهد ایستاد و با وتوی خود آن را لغو میکند.
آمریکا به دنبال قرار دادن مصر در برابر مقاومت است
از طرف دیگر «معصوم مرزوق» معاون پیشین وزیر خارجه مصر درباره نقش این کشور در مذاکرات آتش بس غزه اظهار داشت: آمریکا سعی دارد مصر را متهم به خرابکاری در روند مذاکرات (غیرمستقیم) میان حماس و رژیم اشغالگر کند اما هیچکس نمیتواند بر نقش مصر در این مذاکرات تاثیر بگذارد؛ زیرا مصر صرفاً نقش میانجی را ندارد بلکه یک طرف درگیری محسوب میشود و بر اساس منافع ملی خود اقدام میکند و هرگز نقشهای که به نفع اشغالگران باشد را اجرا نخواهد کرد.
وی افزود: اتهاماتی که از جانب منابع آمریکایی علیه مصر در روند مذاکرات مطرح میشود صرفاً تلاشی برای تحت فشار قرار دادن قاهره جهت ایستادگی در برابر مقاومت و تضعیف منافع مردم فلسطین است. این اتهامات آمریکا با هدف دور کردن توجهات از حکمهای صادر شده دیوان بین المللی دادگستری علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآوگالانت وزیر جنگ رژیم اشغالگر و همچنین به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی چند کشور اروپایی است.
آمریکا و اسرائیل به دنبال توقف جنگ نیستند
از طرف دیگر «احمد بهاءالدین شعبان» دبیرکل حزب سوسیالیست مصر در گفتگو با العربی الجدید اظهار داشت: اتهامات آمریکا علیه مصر مبنی بر خرابکاری در روند مذاکرات آتش بس غزه و تبادل اسرا کاملاً دروغ و توخالی است. آمریکا و رژیم صهیونیستی اساساً خواستار توافق نیستند، زیرا رسیدن به توافق برای آتش بس به منزله اعلام شکست آنها بوده و به معنای آن است که مقاومت فلسطین موفق شده اراده خود را تحمیل کند و این ضربهای بزرگ به پروژه صهیونیستی خواهد بود و آن را به کام مرگ میکشد.
وی با تاکید بر اینکه اتهامات آمریکا هیچ تاثیری بر نقش میانجیگری مصر نخواهد داشت گفت: نقش مصر در این زمینه محوری است و با توجه به وزنه فرهنگی دولت مصر و نقش آن در میان اعراب هیچکس نمیتواند نقش قاهره را دور بزند یا آن را نادیده بگیرد. هدف از این اتهامات علیه مصر آن است که قاهره تبدیل به طرفی شود که حماس را به نفع اشغالگران تحت فشار قرار میدهد اما این اتفاق هرگز نخواهد افتاد.
آمریکا به دنبال راه نجاتی برای رژیم اسرائیل است
مسئول مذکور مصری در ادامه سخنان خود تاکید کرد: آمریکا به دنبال آن است که مصر را مسئول شکست مذاکرات غزه معرفی کند و به این ترتیب توجیهی برای ادامه حمایت از ماشین کشتار اشغالگران جهت سرکوب مردم فلسطین فراهم کند.
وی تصریح کرد: با تکرار اتهامات آمریکا علیه مصر، واشنگتن همچنین به دنبال آن است که توجهات را از بنبست تاریخی که اسرائیل گرفتار آن شده و نتانیاهو و گالانت امروز به عنوان جنایتکاران جنگی در دنیا معرفی میشوند و همچنین شکست آمریکا و اسرائیل در برابر سازمان ملل و دانشگاههای غربی و به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین در جهان، دور کند.
احمد بهاءالدین تاکید کرد: اسرائیل قادر به تحمل شکستهای مکرری که بر آن وارد شده نیست و بنابراین آمریکا به دنبال راه نجاتی برای این رژیم میگردد اما مصر مجدداً تاکید میکند که هدف آن رسیدن به آتش بس کامل در غزه و توقف تجاوزات علیه مردم فلسطین است.
این درحالی است که اخیرا وب سایت آمریکایی اکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی و صهیونیستی اعلام کرد که «ویلیام بیرنز»، رئیس سیا در روزهای آینده به اروپا سفر خواهد کرد تا با «دیوید بارنیا»، رئیس سرویس جاسوسی اسرائیل(موساد) درباره مذاکرات آتش بس غزه دیدار کند.
به گزارش العربی الجدید، چهارشنبه شب، پس از اینکه مذاکرات حدود دو هفته پیش به بن بست رسید، کابینه جنگ اسرائیل به تیم مذاکره کننده این رژیم دستور داد تا تماسها را برای دستیابی به توافق تبادل اسرا با جنبش حماس از سر بگیرد. این تصمیم پس از آن گرفته شد که ژنرال نیتزان آلون، مسئول پرونده ارتش صهیونیستی در مورد اسرای اسرائیلی در نوار غزه، سندی را با هدف بررسی چگونگی به تعویق انداختن جنگ اصلاح کرد.
وبسایت اکسیوس به نقل از مقامات صهیونیست اعلام کرد که پیشنهاد جدید اسرائیل شامل تصمیم به دادن امتیاز در مورد تعداد اسرای زنده است که به دلایل بشردوستانه در مرحله اول توافق آزاد خواهند شد، علاوه بر این تمایل به بحث درباره درخواست حماس برای آتشبس دائمی در نوار غزه در مرحله دوم توافق است.