به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، از بامداد امروز یکشنبه و طبق پیش بینی هواشناسی وزش باد شدید در مناطق ساحلی گلستان آغاز شد.
سرعت لحظهای باد در برخی دقایق به حدود ۸۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و ایستگاه سینوپتیک دریایی هواشناسی بندرترکمن در گلستان پیش بینی کرد؛ ارتفاع امواج در مناطق فراساحلی تا ۲.۵ متر بر ساعت برسد و کولابهای شدید به سمت مناطق ساحلی روانه شود.
این رخدادهای جوی سبب شد تا حدود هزار هکتار از بستر دماغه خلیج گرگان پس از حدود ۴ سال به زیر آب برود و شبهجزیره "آکاز" با مساحت حدود ۱۰۰۰ هکتار بار دیگر به طور موقت زیر آب پنهان شود.
گفتنی است این شبه جزیره هزار هکتاری به سبب پسروی آب در سال۱۳۹۹ در دل آب خارج شده بود.
دماغه خلیج گرگان واقع در شمال شرقی این زیستگاه آبی در کرانههای ساحلی شهرستان بندرترکمن واقع است که مناطق ساحلی موسوم به "محل شنا" تا کانال خروجی چپاقلی" را در بر میگیرد.
بر اثر شکل گیری کولاب امروز دهها فروند قایق پارویی که سالها در سواحل منطقه رها شده بودند؛ شناور شده و مناظر بدیعی را خلق کردند.
مشاهدات خبرنگار خبرگزاری دانشجو از دیگر مناطق ساحلی پیرامونی خلیجگرگان در محدوده شهرهای نوکنده، بندرگز و روستای قره سو حکایت از آن دارد که خط تراز ساحلی خلیج گرگان در برخی نقاط تا ۵۰۰ متر به سمت پیشروی داشته است که ماهیگیران و آگاهان محلی افزایش حدود ۲ هزار هکتاری پهنه آبی خلیج در این مناطق را پیشبینی میکنند.
گفتنی است؛ طی یک دهه گذشته و به سبب کاهش سطح تراز آب دریای خزر، افزایش دما و تبخیر و همچنین کاهش آورده رودخانههای منتهی به خلیج گرگان حدود یک چهارم از مساحت این زیستگاه آبی خشک شده بود. هرچند اجرای لایروبی کانال اشوراده در سال گذشته، امیدها برای احیای دوباره خلیج گرگان را زنده کرده است.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر به شمار میرود که تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است