به گزارش خبرگزاری دانشجو، گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) و سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) که روز پنجشنبه به وقت محلی منتشر شد، میگوید: «درگیری منجر به تلفات بیسابقه، ویرانی و آوارگی جمعی، همچنین محدودیتهای شدید بر کالاهای تجاری شده است، در حالی که کمکهای بشردوستانه با محدودیتهای دسترسی شدید مواجه است».
این گزارش میافزاید که این شرایط "احتمال دارد به ویژه با توجه به گسترش عملیات نظامی در رفح ادامه یابد. "
سازمان ملل همچنین: «در غیاب توقف جنگ و نبود دسترسی، تأثیر بحران غذا بر مرگ و میر و زندگی فلسطینیها در حال حاضر و در نسلهای آینده، هر روز به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت، حتی اگر در کوتاهمدت از قحطی جلوگیری شود.»
گزارش سازمان ملل تاکید میکند که کمک فوری برای جلوگیری از "بحران ویرانگر گرسنگی" نه تنها در غزه، بلکه همچنین سودان، هائیتی، مالی و سودان جنوبی که "شرایط فاجعه بار بحران غدا" را تجربه میکنند، ضروری است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.
ارتش اسرائیل ۲۶ می (۶ خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و دهها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانیهای بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیمتر میکند.
بر اساس تازهترین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ اسرائیل در غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲) به ۳۶ هزار و ۵۸۶ نفر و شمار زخمیها به ۸۳ هزار و ۷۴ نفر رسیده است.