به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن ملکی، دبیر علمی هفتمین همایش بینالمللی اربعین از برگزاری این همایش در دانشگاه علامهطباطبائی خبر داد و گفت: برگزاری همایش اربعین در دانشگاه به یک سنت تبدیل شده است. این همایش هر سال با محوریت یکی از دانشکدهها برگزار میشود و امسال نیز دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی عهدهدار این وظیفه است. البته برگزار کننده اصلی همایش، دانشگاه است، به همین دلیل باید همه بخشها و دانشکدههای دانشگاه در برگزاری همایش مشارکت و همکاری داشته باشند.
وی بیان کرد: اربعین، ادامه نهضت عاشورا است و اکنون به یک منبع عظیم خیزش جهانی در جهت دستیابی به ارزشهای الهی و انسانی که امام حسین (ع) با نهضت عاشورا، آن ارزشها و هدفها را دنبال میکردند، تبدیل شده است.
ملکی ادامه داد: اربعین در مقابل رسانههای متعدد دنیای غرب که علیه جهان اسلام و تشیع برنامهریزی میکند، یک رسانه بسیار قوی است. همایش اربعین توانسته به عنوان یک رسانه قوی و غنی، زمینههای بسیار مثبت و مفیدی را برای مقابله با ضد ارزشهایی که رسانههای غربی ترویج و تبلیغ میکنند، به وجود بیاورد. در حقیقت ما اربعین را از جهت تقویمی، یک روز، اما از جهت تعلیمی و تمدنی، مانند یک مکتب میبینیم؛ مکتبی که در ادامه مکتب عاشورا این توانایی و قدرت را دارد تا نهضت عاشورا را در مسیر تاریخ، برای احیای ارزشهای الهی و در جهت آزادی انسانهای زیر ستم، زنده نگه دارد.
وی با بیان اینکه در برگزاری همایش هفتم اربعین، یک هدف اصلی و عمده را دنبال میکنیم، افزود: هدف اصلی برگزاری این همایش «تبیین ابعاد و ارکان مختلف اربعین، جهت روشنگری دانشگاهیان» است تا آنها نسبت به اربعین و فرهنگ حسینی شناخت قویتر و عمیقتری به دست بیاورند. همچنین آن نگاه تمدنی که در پرتو انقلاب اسلامی ایران دنبال میکنیم، به تدریج تحقیق پیدا کند.
دبیر علمی هفتمین همایش بینالمللی اربعین تاکید کرد: یکی از اهداف عمده ما، تبیینی و معرفتی و هدف دیگر، ارزشی و نگرشی است که این دو بعد مکمل هم هستند. علاوه بر موضوع تبیین و بُعد معرفتی، مجموعهای از ارزشها، طرز تلقیها و نگرشهای حسینی و عاشورایی در تاریخ تشیع در پرتو نهضت عاشورا به وجود آمد که باید در تاریخ بماند و استمرار پیدا کند.
وی با بیان اینکه هفتمین همایش بینالمللی اربعین در ۱۱ پنل تخصصی برگزار میشود، اظهار کرد: «ظرفیتهای تربیتی و الهیاتی اربعین»، «ظرفیتهای سیاسی، اجتماعی و ارتباطی اربعین»، «ظرفیتهای رهبری و مدیریتی اربعین»، «ظرفیتهای مقاومت و حماسی اربعین» و «ظرفیتهای تمدنسازی اربعین» محورهای این همایش بینالمللی است.
ملکی با اعلام اینکه هفتمین همایش بینالمللی اربعین در ۸ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار میشود، گفت: ستاد اربعین، شهرداری تهران، سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز دانشگاههای جهان اسلام از جمله همکاران و حامیان برگزاری این همایش هستند.