گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ فرآیند اخذ رای از رایدهندگان مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۰۸/۰۰ صبح جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ در شعب اخذ رای سراسر کشور از کلیه افرادی که تابعیت ایرانی دارند و سن آنها ۱۸ سال تمام باشد - یعنی متولدین روز ۱۵ تیر ۱۳۸۵ - و قبل از آن با ارائه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند انجام خواهد شد. رای دهندگان خارج از کشور میتوانند با ارائه گذرنامه معتبر خود نیز رای دهند. ارائه شماره ملی برای دارندگان شناسنامههای قدیمی، الزامی است.
در همین ارتباط احمد وحیدی وزیر کشور ضمن صدور دستور آغاز رای گیری در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور، اظهار کرد: رای گیری در انتخابات در بیش از ۵۶ هزار شعبه انجام میشود.
تعداد کل تعرفههای رای برای این دور از انتخابات یک درصد بیشتر از تعداد کل واجدان شرایط صادر شده است و شعب اخذ رای در مرحله دوم همان شعبی هستند که در مرحله اول انجام مسئولیت کردند. فرایند شمارش آرا نیز به محض اعلام پایان رای گیری، شعب با حضور مسوولان صندوقها و نمایندگان نامزدها آغاز خواهد شدو احتمالا تا ساعت ۱۱ روز بعد از رأیگیری نتایج نهایی اعلام خواهد شد.
انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری جمعه هفته گذشته؛ ۸ تیر ۱۴۰۳ با رقابت میان مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف و مصطفی پورمحمدی برگزار شد، اما هیچ یک از نامزدها نتوانستند حد نصاب لازم را به دست بیاورند. ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۸۵رای شمارش شد؛ مسعود پزشکیان با ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و۹۹۱ رای و سعید جلیلی: ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸رای به مرحله داوم راه یافتند.
گزارش شایان دنیادیده، خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ستاد انتخابات کشور: تقریبا ۵ دقیقه مانده تا پایان مهلت قانونی اخذ رای در دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستیم؛ اما خب آن طوری که وزارت کشور گفته کماکان فرایند رای گیری از افرادی که حاضر در شعبهها هستند ادامه خواهد داشت.
راس ساعت ۱۲ که مهلت قانونی اخذ رای است در شعب بسته خواهد شد و بلافاصله پس از پایان رای گیری فرایند شمارش آرا اعلام خواهد شد.
در سطح شهر تهران همچنان شاهد ازدحام جمعیت و حضور افراد برای اخذ رای در شعب انتخاباتی هستیم.
صحرایی پس از انداختن رای خود به صندوق:
در مرحله دوم به نظر میرسد مشارکت بیش از مرحله اول است.
ریل دولت آینده را شهید رئیسی گذاشته است.
عضو شورای نگهبان در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات کشور:
مشارکت خوب است امیدواریم تا آخر وقت به همین شکل ادامه پیدا کند و مشکل مهمی پیش نیاید.
تعرفه با نصاب بالایی پیش بینی شده و به اندازه کافی هست.
مساله و تخلفی که مربوط به اصل انتخابات باشد نداشته ایم و تخلفات جزئی بوده است.
خبرنگار رسانه خارجی در گفت و گو با دانشجو: امروز جمهوری اسلامی ایران یک حماسه دموکراتیک ممتاز را رقم زده است
مردم ایران با مشارکت گسترده خود در انتخابات ریاستجمهوری ایران در دور دوم امیدها و آرزوهای خود را از رئیسجمهور جدید در صندوقهای رأی قرار دادهاند
مردم ایران انتظار دارند که رئیس جمهور جدید مشکلات اقتصادی را حل کنند و روابط خارجی ایران با کشورهای جهان را تقویت نمایند و راه شهید بزرگوار ابراهیم رئیسی را ادامه دهد
مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در عمان با حضور اقشار مختلف ایرانی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.
موسی فرهنگ سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان با قدردانی از حضور ایرانیان مقیم در جریان برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد ایرانیان مقیم در دور دوم به مراتب حضور پر شورتری دارند و این سفارت تا ساعات پایانی نیز پذیرای آرای ایرانیان مقیم و حتی آرای مسافران ایرانی برای انتخاب رییس جمهور اصلح خواهد بود.
سفیر ایران همچنین از همکاری نهادهای عمانی در سیر برگزاری انتخابات که منجر به تامین امنیت و سلامت انتخابات در این کشور شده است، تشکر کرد.
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام، در دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری شرکت و رای خود را به صندوق انداخت.
بنا بر پیگیری های خبرگزاری دانشجو، برخی شعب انتخابات در خارج از کشور با رشد قابل توجه مشارکت کنندگان مواجه شده است.
در برخی شعب اخذ رای میزان مشارکت کنندگان تا دو برابر نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است.
این در حالی است که عوامل ضد انقلاب در مرحله قبلی انتخابات با تمام توان به دنبال نا امن سازی فضا برای رای دهندگان ایرانی بودند.
گزارش دانشجو از حسینیه ارشاد:
در محل اخذ رای حسینیه ارشاد هستیم، همانطور که در تصاویر پشت سر بنده مشاهده میشود، با وجود گرمای هوا مردم عزیز ایران هنوز در صف هستند تا آرای خود را به صندوق بیندازند.
همانطور که انتظار میرفت استقبال مردم از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری بیشتر بوده و حضور پررنگتری را تا الان نشان دادند.
به آگاهی اعضای محترم شعب اخذ رأی سیار در سراسر کشور می رساند، نحوه اخذ رأی و بررسی مدارک در شعب سیار هیچگونه تفاوتی با شعب اخذ رأی ثابت ندارد، لذا از رأی دهندگان گرامی در بیمارستانها و پادگانها نیز صرفاً در قبال ارائه اصل شناسنامه یا کارت ملی می بایست رأی گیری بعمل آید.
ضمناً مجدداً تأکید می نماید که متولدین۱۳۸۵/۴/۱۵ و قبل از آن میتوانند در مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شرکت نمایند.
سرپرست وزارت خارجه در حاشیه جلسه ستاد انتخابات خارج از کشور:
ایرانیان خارج از کشور در دور قبل به ویژه در برخی از کشورهای غربی و اروپایی با مشکلات و در واقع مسائل غیرقابل توجیهی مواجه شدند.
کشورهایی که به هر حال مدعی دموکراسی هستند و مدعی هستند که باید مردم بتوانند نظر و رای خودشان را برای آینده خودشان ابراز بکنند یک فضای خیلی غیر قابل توجیهی او ایجاد کردند؛ در این کشورها کسانی که برای رای دادن می رفتند یا از رای دادن برمیگشتند مواجه با انواع و اقسام خشونتها توسط برخی از افرادی که یا برچسب تروریست دارند یا برچسب براندازی شدند و متاسفانه این دولتها از این حق طبیعی مردم ایران و کسانی که میخواستند در انتخابات شرکت کنند صیانت نکردند و وظیفه خود را به درستی انجام ندادند.
البته نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور از همان روز رای گیری ماموریت پیدا کردند که برای استیفای حقوق ایرانیان تلاش بکنند و اجازه ندهند که یک عده هوچیگر فضایی را ایجاد بکنند که ایرانیان عزیز خارج از کشور به راحتی نتونند رای شان را به صندوق بیاندازند.
بر اساس اطلاعات و اخباری که ازدوستان خودمان در ستاد انتخابات خارج از کشور امروز دریافت کردم الحمدلله مشارکت ایرانیان عزیز خارج کشور در این جمعه به نسبت جمعه قبل بیشتر هست و این نشان دهنده هم هوشیاری و هم هوشمندی ایرانیان عزیز هست.
خبرنگار شبکه عراقی در گفت و گو با دانشجو:
از تجربه ۱۵ سالهام به عنوان خبرنگار در پوشش انتخابات میگویم
انتخابات ریاستجمهوری ایران تنها انتخاب یک رئیسجمهور نیست؛ بلکه یک نبرد میان ایران و دشمنانش است. بنابراین، مشارکت مردمی تعیینکننده نتیجه این نبرد است و نشان میدهد چه کسی پیروز اصلی خواهد بود
هر رأی که مردم ایران میدهند، در حقیقت مانند موشکی علیه کسانی که دشمن جمهوری اسلامی ایران هستند، است
سرپرست وزارت امور خارجه در جمع خبرنگاران:
ما تنها یک کشور در دنیا را داشتیم که اجازه نداد ایرانیان عزیز از حق رای خودشان استفاده کند آن هم کشور کاناداست.
کانادا که خودش را مدعی به ظاهر حقوق بشر قلمداد میکند ولی در برابر انجام این امر مهم یعنی مشارکت ایرانیان مقیم کانادا در انتخابات تمام قد ایستاد و اجازه نداد که انتخابات برگزار بشود.
تنها کشور ناقض حقوق ایرانیان خارج از کشور کشور کانادا بود؛ این همون کشوری است که چند روز قبل یک پیمان راسخ با تروریست ها بست و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که یک نهاد مقدس مبارزه با تروریست در سطح منطقه و دنیا شناخته میشود را در فهرست تروریستی قرار داد.
به نظرم طبیعی است که همواره تروریست ها مخالف و مقابل مردم سالاری و دموکراسی هستند؛ در اینجا کانادا در واقع آن مسیر را خودش تثبیت کرد یک روز آمد همپانی با تروریستها را اعلام کرد و یک روز دیگر هم در جلوی دموکراسی را سد ایجاد کرد.
سرپرست وزارت امور خارجه در جمع خبرنگاران:
انتخابات همواره یک جشنواره مردم سالاری اسلامی در کشور ماست، غیر از اینکه مردم رای میدهند برای اینکه در مسیر و سرنوشت آینده خودشان سهیم باشند، تک تک آرای مردم به عنوان یک مولفه پشتیبان و حامی نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
ما مولفههای مختلف قدرت سخت و نرم را داریم؛ اما انتخابات یکی از جلوه هایی است که میتواند هم خودش به عنوان یک مؤلفه قدرت عمل بکند هم میتواند پشتیبان دیگر مولفههای قدرت باشد.
وزارت امور خارجه به عنوان مسئول برگزاری انتخابات در خارج کشور برای خودش یک رسالت ملی، انقلابی و دینی میداند که بستر لازم و تسهیلات لازم را برای مشارکت هرچه بیشتر ایرانیان عزیز خارج از کشور برای مشارکت پرشور و شعور در انتخابات فراهم بکند.
در این دور وزارت امور خارجه با استفاده از تجارب ادوار گذشته انتخابات تلاش کرد که تسهیلات بیشتری را در اختیار هم میهنان در خارج از کشور قرار بدهد تا آنها به راحتی و سهولت بتوانند در انتخابات مشارکت بکنند.
به آگاهی اعضای محترم شعب اخذ رای می رساند، با عنایت به هماهنگی های صورت پذیرفته با ادارات ثبت احوال شهرستان های سراسر کشور، در صورت ارائه شناسنامه قدیمی توسط رای دهندگان، مسئولین شعب اخذ رای می توانند طی تماس تلفنی با ثبت احوال شهرستان مربوطه شماره ملی فرد مذکور را دریافت نموده و اقدام به اخذ رای از وی نمایند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور:
فرایند اخذ رای به صورت روان از ساعت ۸ آغاز شده و تا ۱۸ ادامه خواهد داشت و پس از آن با تشخیص وزیر کشور قابلیت ادامه دارد.
گزارشهای دریافتی حاکی از افزایش مشارکت مردم در انتخابات نسبت به زمان مشابه در دور اول انتخابات است.
مطابق قانون، نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رای حق تبلیغ له یا علیه هیچ یک از نامزدها و یا دخالت در کار هیئتهای اخذ رای، بازرسان و ناظران شورای نگهبان ندارند و در صورت تخلف از حوزه اخذ رای اخراج میشوند.
شهروند ایرانی آزاد شده از زندان سوئد در پاسخ به سوال دانشجو:
توصیهام به مردم این است که در این انتخابات شرکت کنید تردید نکنید بیایید حتی اگر مسائل و مشکلات دارید فشارهای اقتصادی هست که من هم در این دو هفتهای که آمدم متوجه شدم.
بیاید پای صندوق بیاید حضور شما خیلی موثر است، دشمنان مایوس و ناامید و سرخورده میشوند.
هر چقدر مشکلات باشد خود مردم میتوانند با همدلی مشکلات را حل کنند.
آنهایی که دم سفارتخانهها میروند و مانع رأی دادن میشوندن شخصیت خودشان را نشان میدهند.
شهروند ایرانی آزادشده از زندان سوئد پس از حضور در انتخابات:
حضور مردم تاثیر دارد به ویژه در این دوره از انتخابات چون خیلی انتخابات حساس و مهم و پیچیده است.
همانطور که آمدن من یک شکوه و عظمت و یک جشنی برای همه ایرانیان بود حضور حداکثری مردم را هم میتوان یک جشن ملی محسوب کرد.
کشورهای خارجی خیلی سعی کردند که حضور مردم را یا کمرنگ کنند یا کمتر مردم در این انتخابات شرکت کنند ولی مردم ما مردم هوشیاری هستند و همه طیفها حتی آنهایی که نسبت به جمهوری اسلامی انتقاد دارند حتی مخالف هم هستند به موقع در صحنه حضور پیدا میکنند.
مردم خوب و فهمیده و با بصیرت و باشعوری داریم متوجه شدند این انتخابات حساس، مهم و فوق العاده پیچیده است.
طبق اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور در نشست خبری نتایج انتخابات ریاست جمهوری به تدریج اعلام میشود.