به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محیط زیست از جمله موضوعات پر اهمیت جوامع امروز است که حساسیتهای زیادی را به دنبال دارد؛ شاید بتوان ادعا کرد طی سالیان گذشته میزان این حساسیتها بسیار افزایش یافته به طوری که واکنشهای اجتماعی به قطع چند درخت نیز گسترده است.
طی روزهای گذشته چنین اتفاقی در شهر بجنورد رقم خورد؛ برخی رسانههای مجازی با انتشار تصاویری مدعی شدند شهرداری بجنورد چند درخت کاج در یکی از پارکها را قطع کرده است؛ این رسانهها بدون ذکر دلیل این اتفاق، شرایط را به نحوی پیش بردند که گویا این رویداد به صورت خودسر و یا برای منافع شخصی انجام شده است.
همین امر سبب شد تا جلسه رسمی شورای شهر بجنورد طی روز گذشته با چالشهایی مواجه باشد به طوری که اکثر وقت این جلسه به همین موضوع سپری شد.
جمشید عین بیگی، رئیس شورای شهر بجنورد در ابتدا از اقدام صورت گرفته دفاع کرد و در این راستا اظهار داشت: قطع چند درخت کاج در یکی از مناطق بجنورد طی روزهای گذشته مورد حساسیت قرار گرفت که این امر نشان میدهد شرایط شهری برای مردم اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع به دقت بررسی شد، افزود: این اقدام طبیعی و قانونی و با مصوبه کمیته قطع اشجار بود؛ دلیل این امر نیز آسیبهایی بود که این درختان به شهر وارد میکرد.
رئیس شورای شهر بجنورد تصریح کرد: این اقدام به نفع شخص یا اشخاصی نبوده و طبق قانون انجام شده است؛ با این حال قصور در اطلاع رسانی پیش از قطع و یا حین قطع درختان قابل کتمان نیست.
عین بیگی گفت: به شهردار اعلام کردیم اگر کوتاهی در حوزه کار کارشناسی برای قطع این درختان وجود داشته، برخورد لازم انجام شود تا هیچ نفوذی در رأی کمیته مذکور، وارد نشود.
مردم خواهان قطع درختان کاج هستند
اما این موج ایجاد شده برکاتی نیز داشت؛ به طوری که در این جلسه جمعی از مردم بجنورد نیز حاضر شدند و بر خلاف ادعاهای برخی رسانه ها، از اعضای شورای شهر و شهردار خواستند تا نه تنها درختان کاج یک منطقه خاص، بلکه تمامی درختان کاج سطح شهر را برای حفظ سلامتی مردم قطع کنند.
یکی از شهروندان بجنوردی در این راستا با اشاره به مضرات متعدد درخت کاج و ایجاد آلرژیهای مختلف برای بدن انسان، گفت: برای احیای زمینی که درخت کاج در آن رشد کرده، باید چهار متر خاک برداری صورت گیرد، زیرا این درخت در طول سال سم تولید میکند.
وی خاطرنشان کرد: از شهرداری مطالبه داریم تا تمامی درختان کاج سطح شهر بجنورد را قطع کنند و اجازه دهند شهر نفس تازهای بکشد؛ این درخت به هیچ میزانی اکسیژن تولید نمیکند و تماما برای مردم مضر است.
تغییر الگوی کشت در بجنورد آغاز شده است
سید محمد علی کشمیری، شهردار بجنورد نیز در این راستا به خبرنگار دانشجو گفت: دامات شهرداری نشان میدهد که مجموعه شهری به شدت پیگیر افزایش فضای سبز شهر است.
وی افزود: با اداره منابع طبیعی مکاتبه داشتیم تا دیگر نهال درخت کاج توزیع نکند، زیرا طبق گفته کارشناسان آسیبهای متعددی به بار میآورد.
شهردار بجنورد بیان کرد: درختان کاجی که پیشینیان غرس کردند، تعداد زیادی دارد و با افزایش عمر، ریشه آن از زمین خارج شده و به معابر آسیب بیشتری میزند.
کشمیری سقوطهای خطرناک را دیگر آسیب جدی این درخت دانست و بیان کرد: درخواستهای متعدد از نهادها و افراد مختلف داریم تا این درخت را قطع کنیم، اما کمیته قطع اشجار به سختی چنین مجوزی صادر میکند.
وی با اشاره به قطع برخی درختان طی روزهای گذشته، گفت: قطع این درختان مبتنی بر کار علمی بود، اما اقناع سازی صورت نگرفت تا دغدغهمندان حوزه فضای سبز چنین برداشتی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه تغییر الگوی کاشت در فضای سبز به ویژه درخت در بجنورد آغاز شده است، گفت: تغییر الگوی کشت را برای استفاده از گونههای مفید، مثمر و همخوان با اقلیم استان آغاز کردهایم و امیدواریم آیندگان نیز با ادامه دادن این مسیر و تبدیل درختان کاج به درختانی بومی و پهن برگ سبب جلوگیری از افزایش زیانهای گونه مهاجم و غیر بومی کاج شوند.