به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آزیتا نبی زاده اظهار کرد: آنتیبیوتیکها دستهای از داروها هستند که باعث از بین رفتن باکتریها یا توقف روند رشد آنها شده و از این طریق به کنترل عفونت در بدن کمک کرده به حفظ جان میلیونها انسان در سراسر کرهی زمین کمک میکند. اما به همان اندازه که این داروها در درمان مفید هستند استفاده نادرست از آنها هم عواقبی جدی خواهد داشت.
وی افزود: پدیده مقاومت میکروبی زمانی اتفاق میافتد که میکروبها نسبت به درمانهای ضد میکروبی که برای از بین بردن آنها طراحی شده مقاوم شده و به رشد خود ادامه میدهند.
سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی با تاکید بر اینکه مقاومت دارویی یکی از مشکلات مهم در درمان است، عنوان کرد: مقاومت میکروبی تهدید جدی بهداشت عمومی جهانی است که باعث مرگ میلیونها انسان در سراسر جهان شده است، منظور از داروهای آنتی میکروبیال، داروهای ضد ویروس، ضد انگل، ضد قارچ و آنتیبیوتیکها هستند.
وی ادامه داد: مقاومت دارویی معمولاً طی زمان و در اثر تغییرات ژنتیکی اتفاق میافتد. ارگانیسمهای مقاوم به درمان ضد میکروبی در افراد، حیوانات، غذا، گیاهان و محیط زیست (در آب، خاک و هوا) یافت شده و میتوانند از شخصی به شخص دیگر یا از طریق حیوانات به انسانها منتقل شود.