به گزارش خبرنگار دانشجو از خراسان شمالی، خراسان شمالی به عنوان استانی که در ابتدای دولت سیزدهم در عموم شاخصهای اقتصادی و رفاهی در رتبههای آخر کشور قرار گرفته بود، پس از گذشت سه سال در برخی از شاخصها مانند تورم شرایط بهتری تجربه میکند.
با این حال رسیدن خراسان شمالی در جمع ده استان برتر کشور که مطالبه رهبر انقلاب از مسئولان خراسان شمالی است، جای کار بسیار زیادی دارد. این استانی که سرشار از ظرفیتهای طبیعی، معدنی، گردشگری، کشاورزی و نیروی انسانی دارد، اکنون مطالباتی از رئیس دولت چهاردهم و مسئولان آن دارد.
دولت جدید مصوبات رئیس جمهور شهید را اجرا کند
خراسان شمالی از ابتدای دولت سیزدهم به امید تحول بود؛ میتوان سفر رئیس جمهور شهید به خراسان شمالی یکی از نقاط عطف پیشرفت استان قلمداد کرد؛ جایی که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب و بسیاری از پروژههای کلیدی به اجرا درآمد که از جمله آن میتوان تکمیل و افتتاح سد گلمندره و یا انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی دانست که اکنون در مراحل پایانی قرار دارد.
طبق گفته استاندار خراسان شمالی ۵۰ درصد پروژههای مصوب سفر اجرایی شده که نقش پررنگی در ایجاد زیرساختهای خراسان شمالی دارد.
اما تکمیل این پروژهها اکنون به دولت چهاردهم بستگی دارد؛ جایی که بخش قابل توجهی از اعتبارات همچنان جذب نشده و اکنون مردم استان از دولت چهاردهم مطالبه دارند تا این روند ادامه پیدا کند.
مرتضی بهزادفر در این راستا به خبرنگار ما اظهار کرد: طی سفر رئیسجمهور دولت سیزدهم به خراسان شمالی، ۱۲،۷۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی مصوب شد.
وی افزود: تاکنون بالغ بر ۵،۰۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ تخصیص یافته که تعهدات سازمان برنامه و بودجه، سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و دستگاههای ملی بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه انتقال پساب و اخذ مجوز پروژه انتقال آبهای سرانی شاخصترین پروژههای مصوب شده بود، خاطرنشان کرد: ادامه تخصیص اعتبارات به نظر دولت جدید بستگی دارد.
پروژههای نیمه تمام نیازمند ۱۲ هزار میلیارد تومان است
یکی از جدیترین مطالبات مردم خراسان شمالی ادامه این روند است؛ درست است که دولت تغییر کرده، اما این دلیل نمیشود مصوباتی که دولت جمهوری اسلامی ایران برای پیشرفت یک استان مصوب کرده، دیگر اجرا نشود.
محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی در مراسم افتتاح پروژههای هفته دولت شهرستان اسفراین اظهار کرد: بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان پروژه بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان وجود دارد که امیدواریم هر چه سریعتر به بهره برداری برسد.
وی بیان داشت: در هفته دولت امسال ۵۷۰ پروژه افتتاح و به بهره برداری میرسد و ۵۲۷ پروژه با اعتبار ۲،۲۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به افتتاحیهها است.
مدیران ناکارآمد به خراسان شمالی فرستاده نشوند
اما اجرای این پروژهها نیازمند مدیران قوی است؛ مدیرانی که علاوه بر تجربه کافی، دارای طراوت و شادابی جوانی نیز داشته باشند. از سوی دیگر تغییرات مکرر مدیران استانی خصوصا در سطح استاندار همواره باعث ضربه دیدن خراسان شمالی شده است.
اکنون این مطالبه وجود دارد که استاندار، معاونان و مدیرانی فارغ از نگاه جناحی و سیاسی و متخصص کارآمد منصوب شوند تا بتوانند پروژههای بر زمین مانده که بعضا بیش از یک دهه معطل مانده، به اجرا دربیایند.
این مطالبه را امام جمعه بجنورد نیز از تریبون نماز جمعه بیان کرد و اظهار داشت: ملاک دولت چهاردهم در انتخاب مدیران میانی باید بر اساس شایستگیهای فرد و به دور از هر گونه نگاه جناحی باشد.
امام جمعه بجنورد با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع کابینه دولت چهاردهم، گفت: ایشان ۱۲ توصیه برای دولت داشتند که یکی از آنان دقت در انتخاب مدیران میانی بود و تاکید کردند که مدیران متعهد، وفادار و متخصص در کار انتخاب شوند.
نوری گفت: باید فعالیتهای افراد بررسی شود، افرادی که توانایی و تعهد و تخصص دارند در فعالیت بمانند و افراد فاقد شایستگی جا به جا شوند.
وی افزود: یکی دیگر از توصیههای رهبری، استفاده از توان کارشناسان و مشاوران است لذا کارشناسان، باید افرادی متدین، اهل شناخت و اعتقاد به ظرفیت و توانمندیهای کشور باشند تا از ظرفیت جوانان متدین و متخصص بهره گرفته شود.
اینک خراسان شمالی در انتظار دولت برای تصمیم گیری است؛ تصمیمی که میتواند روند رو به رشد خراسان شمالی در شاخصها را ادامه دهد و یا باری دیگر به گذشته برگردیم و به قعر جدول استانهای کشور سقوط مجدد داشته باشیم.