به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمد هادی شجاعی ؛ ساخت و توسعه امکان ورزشی استاندارد در شهرستانها یکی از اقدامات مهم و اثربخش در جامعه است.
اگر چه اقدامات عمرانی خوبی در توسعه فضاهای ورزشی در سطح کشور طی سالهای اخیر صورت گرفته، اما توسعه و ساخت اماکن ورزشی در استان کرمان به عنوان بزرگترین استان کشور و شهرستان بردسیر که دارای استعدادهای ورزشی فراوانی میباشد، نیازمند توجه ویژه مسئولین می باشد.
درحالیکه در سالهای گذشته مسابقات فوتسال بردسیر از توابع استان کرمان در سالن کوچکتر و با تعداد تیمهای کمتر برگزار میشد؛ اما گویا چند سالی است که این مسابقات در سالنهای غیراستاندارد که فاقد جایگاه تماشاگر، فاقد رختکن، کفپوش نامناسب هستند برگزار میشود.
توسعه ورزش در بردسیر قطعا مستلزم اهتمام بیشتر مدیران ادارات و نهادهای این شهرستان و همچنین مساعدت و ارتباط مطلوب تر با بخش ورزش و ورزشکاران بردسیر به منظور توسعه فعالیت های ورزشی می باشد.
در کنار ادارات دولتی، اما گویا دانشگاه آزاد اسلامی این شهر نیز با وجود امکاناتی از قبیل سالن ورزشی دارای جایگاه تماشاگر، خوابگاه و امکانات سمعی و بصری به دلایلی همکاری مطلوبی با هیئتهای ورزشی جهت میزبانی از تیمهای استان و برگزاری دورههای مربیگری و داوری ندارد که البته باید به این نکته نیز توجه داشت که سالن ورزشی این دانشگاه برای رفاه و گذراندن واحدهای تربیت بدنی دانشجویان ساخته شده و تعهدی برای هیاتهای ورزشی ندارد و اولویت با ورزش دانشجویی است.
لزوم توسعه زیرساخت های ورزشی
در این میان ورزشکاران، داوران و مربیان بردسیری در مصاحبههایی عنوان کردهاند: «دیگر نمیتوانیم در سالن کوچکی که مناسب والیبال است و فقط ۴ بازیکن فوتسال میتواند در آن بازی کند، ادامه فعالیت ورزشی مان را بدهیم.»
این افراد میگویند بیش از ۳۰ سال است که سالن ورزشی مولای متقیان متعلق به آموزشوپرورش میزبان رقابتهای ورزشی بوده و چند سالی است که رقابتهای فوتسال جام رمضان را به سالن شهدا منتقل کردهاند که این سالن استاندارد نیست و فقط با ۵ بازیکن میشود مسابقه داد.
طبق اعلام ورزشکاران این سالن طی ماههای اخیر مورد بازسازی قرار گرفت، عملیات بازسازی آن طول کشید و سالن به جام رمضان نرسید؛ لذا مسابقات به سالن ابوالفضل (جنب امامزاده) انتقال یافت.
به قرار اطلاع این سالن فقط بهاندازه یک زمین فوتسال است؛ ولی فقط ۲ متر با دیوار فاصله دارد، مربیان و نیمکت ذخیره را کنار زمین جای میدهند؛ ولی دیگر جایی برای حضور تماشاگران نیست.
این مشکلات در حالی است که نبودن فضا در اطراف زمین در بازیها باعث تنش میشود و در جام رمضان اخیر نیز به دلیل همین فاصله نزدیک تماشاگران با زمین و بازیکنان، درگیری کوچکی بین تماشاگران رخداد و به همین دلیل هیات فوتبال برای جلوگیری از حوادث احتمالی تصمیم گرفته بازیها را بدون حضور تماشاگران برگزار کند.
اگرچه این شهرستان ورزشکاران زیادی در رشتههای مختلف فوتبال، فوتسال، والیبال، بسکتبال، هندبال، کشتی، ژیمناستیک، انواع ورزشهای رزمی، بدنسازی، تنیس و شطرنج دارد؛ اما مشکل بردسیر همچنان نداشتن یک سالن ورزشی استاندارد است.
بردسیر نیازمند یک سالن ۵ هزارنفری است
طبق برآوردهای صورت گرفته شهر بردسیر حداقل به یک سالن ۵ هزار نفری نیاز دارد که بتواند تمام رشتههای ورزشی را در یک مجموعه پوشش دهد و استاندارد لازم را برای برگزاری مسابقات استانی و ملی داشته باشد و در مواقع لزوم در اختیار سایر دستگاهها و بخشها نیز قرار گیرد.
نداشتن زیرساختهای ورزشی لازم باعث شده رویدادهای ورزشی استانی و ملی که به دلایلی مثل نزدیکی به مرکز استان، تمایل به برگزاری در این شهرستان را داشتند، امکان برگزاری را از دست بدهند.
شهرستان بردسیر باتوجه به روند صنعتیشدن پیش رو، درحالتوسعه است و قطعاً پیش نیاز این توسعه، توازن و ایجاد زیرساختهای لازم فرهنگی و ورزشی برای نسل فعلی و آینده است.
طبیعتاً ساخت و وجود یک سالن استاندارد میتواند زمینه را برای پرداختن به ورزش حرفهای را نیز مهیا کند و از هدر رفتن استعدادهای درخشان ورزشی جلوگیری کند.
لزوم انجام مسئولیت اجتماعی صنایع
صنایع شهرستان بردسیر نیز میتوانند بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را در ایجاد این زیرساخت هزینه کنند و بانی رویدادهای مثبت و اثرگذاری شوند که خود پیامدهای اجتماعی مثبتی در جامعه در پی خواهد داشت.
امید آن است مسئولان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان و مسئولان این شهرستان، برنامه ریزیهای لازم را در جهت حل این مشکل و توسعه فضاهای ورزشی این شهرستان به عمل آورند.