به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جمعیت ایران در اول آبان ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۱ هزار نفر از سوی مرکز ملی اعلام شده است که از این تعداد ۷۷ درصد معادل ۶۶ میلیون و ۲۰۷ هزار نفر شهرنشین و ۱۹ میلیون و ۲۳ درصد معادل ۷۵۴ هزار نفرروستانشین) هستند.
بر اساس نسبت جنسیتی نیز ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار نفر مرد و ۴۲ میلیون و نیز تعداد ۵۸۲ هزار نفر زن برآورد شده یعنی حدوداً در مقابل هر ۱۰۲ مرد ۱۰۰ زن در ایران وجود دارد که حدود ۲۲/۸ درصد در سنین ۰-۱۴ سال، ۶۹/۷ درصد در سنین ۱۵ تا ۶۴ سال و ۵/۷ درصد در سنین ۶۵ ساله و بیشتر تشکیل دادهاند.
استان تهران با مقدار ۱۴ میلیون و ۴۲۵ هزار نفر و استان کشور استان ایلام با ۵۷۹ هزار نفر به ترتیب پرجمعیتترین و کم جمعیتترین استانهای کشور معرفی شدند همچنین استان سیستان و بلوچستان، با سهم ۳۸ درصدی جمعیت کمتر از ۱۵ سال جوانترین استان کشور و در مقابل استان گیلان با سهم ۱۱ درصدی جمعیت ۶۵ سال سالمندترین استان کشور هستند.
برپایه دو سرشماری اخیر رشد جمعیت کل کشور در دوره پنج ساله ۱۳۹۵-۱۳۹۰ برابر ۱/۲۴ درصد بود. اما براساس آخرین برآوردهای جمعیتی رشد جمعیت کشور در دورههای بعدی رو به کاهش گذاشته است. به این ترتیب که در دوره ۱۴۰۰-۱۳۹۵ برابر ۰/۹۸ درصد و در دوره ۱۴۰۵-۱۴۰۰ برابر ۰/۷۲ درصد برآورد میشود.
تعداد خانوار کل کشور نیز از ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار در سال ۱۳۹۵ به ۲۷ میلیون و ۶۵۱ هزار خانوار در سال ۱۴۰۳ رسیده است. در همین سال تعداد خانوار شهری برابر ۲۱ میلیون ۶۸۲ هزار و روستایی ۵ میلیون و ۹۶۹ هزار برآورد میشود.