به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی حسینپور روز دوشنبه افزود: مهلت برگشت ارز حاصل از صادرات مربوط به سال ۱۴۰۲ طبق اطلاعیهای ملی از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام شده است.
مدیرکل امور مالیاتی سمنان ادامه داد: مهلت ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۴۰۲ تا پایان روز سی و یکم تیرماه ۱۴۰۳بود که مطابق مصوبههای بیست و دومین نشست کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت برگشت ارز حاصل از صادرات هر پروانه صادراتی سال ۱۴۰۲ به مدت سه ماه تا پایان روز سیام مهرماه ۱۴۰۳) تمدید شد.
وی اضافه کرد: مهلت ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۴۰۲ با رعایت مهلت قانونی ۱۵ ماه با بهره مندی از معافیت مالیاتی تمدید شده است.
لغو معافیت مالیاتی در انتظار بدعهدان در ایفای تعهد ارزی
مدیرکل امور مالیاتی سمنان تاکید کرد: مهلت بازگشت ارز حاصل از صادرات سال ۱۴۰۲ تمدید نخواهد شد و پس از پایان مهلت زمانی یادشده، درصد رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۲ صادرکنندگان کالا برای اعمال معافیتهای مالیاتی، محاسبه خواهد شد.
مدیرکل امور مالیاتی سمنان خاطر نشان کرد: طبق مصوبات بیست و سومین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات مهلت رفع تعهد ارزی تمامی صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و سایر خدمات در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ حسب مورد، که نسبت به رفع تعهدات خود اقدام نکردند از معافیتهای مالیاتی، برای یکبار و به مدت چهار ماه از زمان ابلاغ مصوبه مذکور تمدید شد.
حسینپور ادامه داد: درصد رفع تعهد ارزی سالهای ۱۳۹۷ تا۱۴۰۱ صادرکنندگان خدمات پس از پایان مهلت زمانی مقرر (سیزدهم دی ۱۴۰۳) محاسبه و در سامانه بهرهبرداری از اطلاعات مالیاتی بارگذاری خواهد شد.
بیش از ۲۹۰ هزار تن کالا به ارزش حدود ۱۲۰ میلیون دلار از گمرک استان سمنان سال ۱۴۰۲ صادر شد.
صادرات کالاهای تولیدی از مبدا گمرک این استان به ۳۹ کشور جهان سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۴ درصد به لحاظ ارزش در مقایسه با سال ۱۴۰۱ افزایش داشت.
رفع تعهدات ارزی صادرات یعنی صادرکنندگان درصد خاصی از ارز حاصل از صادرات را با استفاده از یکی از روشهای تعیین شده توسط دولت و در مهلت مقرر قانونی به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند و پس از انجام یکی از روشهای رفع تعهدات ارزی، صادرکنندگان قادر خواهند بود تا از طریق سامانه مربوطه برای رفع تعهدات ارزی و بازپسگیری مالیات پرداخت شده اقدام کنند.
روشهایی که دولت برای رفع تعهدات ارزی تجار و صادرکنندگان تعیین کرده شامل فروش ارز حاصل از صادرات در قالب حواله در سامانه نیما، انتقال ارز حاصل از صادرات به بانکها و صرافیهای مجاز به صورت اسکناس، انجام واردات در مقابل صادرات انجام شده، انتقال ارز حاصل از صادرات به شخص دیگر و بازپرداخت دیون تسهیلات ارزی که از بانکها و موسسههای مالی و اعتباری، فاینانس، حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی قرض گرفته شده است.