به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سمیرا کوهستانی در کارگروه ساماندهی حیوانات ناقل بیماری به انسان (سگهای پرسهزن) در رفسنجان بیان داشت: براساس آمار تعداد موارد حیوانگزیدگی طی سال ۱۴۰۰ در این شهرستان حدود ۱۴۲۴ مورد بود که در سال ۱۴۰۲ به ۲۳۴۹ مورد رسید.
وی افزود: همچنین در شش ماه ابتدای امسال در شهرستان بیش از ۱۴۹۸ مورد حیوانگزیدگی داشتیم که نسبت به شاخص کشوری وضعیت رفسنجان حاد است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: بررسی آماری بین سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ از سیر صعودی میزان حیوانگزیدگی در این شهرستان حکایت دارد و وضعیت رفسنجان از نظر حیوانگزیدگی در کشور، حاد است.
در ادامه فرماندار رفسنجان نیز ضمن اینکه برای برگزاری جلسات متعدد به منظور ارائه راهکارهای موثر در کنترل و حذف حیوانگزیدگی اعلام آمادگی کرد و بیان داشت : همه دستگاههای اجرایی مربوطه باید پای کار باشند تا این موضوع ساماندهی شود.
حسین رضایی افزود: در فصل تحصیل و مدارس، دانش آموزان باید مراقبت کنند تا دچار حیوانگزیدگی نشوند. از این رو آموزش و پرورش در مدارس باید برنامه داشته باشد و آگاهی بخشی دانش آموزان صورت گیرد تا در زمان بیرون آمدن از خانه و رفتن به سمت مدرسه و بالعکس مراقب باشند.
سپس رئیس مرکز بهداشت رفسنجان، نیز به افزایش بیش از دو برابری موارد حیوانگزیدگی در سه سال گذشته اشاره و بر ضرورت اتخاذ تدابیر جدی برای مقابله با این معضل تأکید کرد.
علیرضا علیدوستی افزود: با وجود افزایش موارد حیوانگزیدگی، خوشبختانه تاکنون موردی از مرگ ناشی از هاری در شهرستان گزارش نشده و این نشان از تلاش کارشناسان هاری مجموعه سلامت رفسنجان دارد.