به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسن همتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه گیاه چای بیش از هر محصول دیگر به کوددهی از جمله کود نیتروژن به دلیل برداشت مداوم از برگهای سبز غنچهها به همراه دو برگ وابسته است، اظهار کرد: در ۹ شهرستان گیلان ۲۵ هزار و ۳۸۹ هزار هکتار اراضی زیر سطح کشت چای قرار دارد که با توجه به مقدار سطح زیر کشت به شهرستان رشت ۴۷۰ تن، فومن ۱۴۱۵ تن، شفت ۵۴۰ تن، لاهیجان ۲۹۵۵ تن، آستانه ۱۹۰ تن، سیاهکل ۶۱۵ تن، لنگرود ۳۰۹۵ تن، املش ۲۷۳۵ تن و رودسر ۲۷۶۰ تن کود به تفکیک اوره، فسفات، پتاس سهمیه تعلقگرفته است.
وی با بیان اینکه به طور معمول کود نیتروژنی که در باغهای چای استفاده میشود از نوع اوره با ۴۶ درصد نیتروژن است، افزود: این نیاز به کود نیتروژنی، وابسته به وضعیت باغ، عملکرد بوته، نوع آبیاری، هرس و حتی آفات و بیماریها است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه هرچه باغها از نظر اسکلت و هرس و آبیاری وضعیت بهتری داشته باشند به همان اندازه عملکرد بیشتر و نیاز به کود اوره بیشتری خواهند داشت، گفت: تحقیقات انجام شده در پژوهشکده چای نشان داد که بهازای هر تن برگ سبز استحصالی از باغ چای حدود ۵۰ کیلوگرم کود اوره موردنیاز است بنابراین نیاز کوددهی باغها با آبیاری بیشتر از دیم است.
به گفته همتی، باغهای دیم که عملکرد بین ۵ تا ۷ تن برگ سبز دارند مقدار کود نیتروژنی موردنیاز بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم است، اما باغهایی که ۱۵ تا ۲۰ تن عملکرد دارند قطعاً از نوع آبیاری هستند و نیاز کودی آنها حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم کود است.
وی با تأکید بر لزوم رعایت اعتدال در کوددهی باغات افزود: زیادهروی در مصرف اوره نیز سبب مشکلات زیادی شده است از جمله اسیدی شدن باغهای چای است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با اذعان به اینکه حدود ۵۰ درصد باغات چای کشور pH خاک کمتر از چهار و نیم (۴.۵) دارند، گفت: هرچند واپایش اسیدیته زیادی خاک باغهای چای در سالهای اخیر توسط پژوهشکده مطالعه شده و دستورالعملها و راهکارهایی برای آن نوشته و در تالار ترویج در دسترس عموم قرار دارد، اما به دلیل هزینه بالای اصلاح pH جاانداختن این موضوع در عرصه باغداری چایکاری دشوار است و نیاز به همت جمعی دارد.