به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، زلزلهای به بزرگی ۴.۸ ریشتر در ساعت ۵:۱۶ بامداد روز یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ گرمسار را لرزاند که به گفته پژمان قرائیان، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی سمنان، بر اثر آن، ۹ نفر مصدوم شدند.
وی گفت: بیشتر مصدومان دچار اضطراب و تنش عصبی شدند و هفت نفر از آنها به صورت خودخواسته به مراکز درمانی مراجعه کردند. همچنین، یک نفر در محل حادثه درمان و یک نفر دیگر به دلیل شکستگی به بیمارستان منتقل شد.
پیامدهای روانی زلزله و نیاز به پشتیبانی روانشناختی
زلزله و پسلرزههای روانی ناشی از آن میتوانند مشکلات رفتاری و روانی متعددی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال در خواب و کابوسهای شبانه، احساس گناه و ناامیدی و حتی گوشهگیری و بیتفاوتی را در بین افراد ایجاد کنند. این مسائل به ویژه در کودکان با علائمی همچون شبادراری و خوابهای وحشتناک بروز میکند. همچنین علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) از جمله کابوسهای شبانه، تجسم مکرر صحنههای حادثه، رفتار تهاجمی و کاهش تمرکز نیز از دیگر پیامدهای جدی روانی در میان افراد زلزلهزده است که نیازمند حمایت و همراهی متخصصان روانشناسی و روانپزشکی میباشد.
وضعیت مدارس و ارزیابی خسارات زلزله در گرمسار
سیدجمال وزیری، مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان، اعلام کرد که با وجود وقوع زلزله، تمامی مدارس در مناطق گرمسار و آرادان فعال هستند و زلزله هیچ اختلالی در روند آموزشی ایجاد نکرده است. در همین راستا، سعید مجیدی، رییس جمعیت هلال احمر گرمسار، نیز از اعزام چهار تیم ارزیاب به مناطق مختلف شهر گرمسار و یک تیم به روستاهای ناروهه و بنهکوه خبر داد. او تصریح کرد که خوشبختانه تا این لحظه، گزارشی از خسارات جانی و مالی در این مناطق گزارش نشده است.
رضا خانی، فرماندار گرمسار، نیز اعلام کرد که تمامی نیروهای امدادی و مدیریت بحران در حالت آمادهباش هستند و از مردم خواست که با حفظ آرامش خود، همکاری لازم را با نیروهای امدادی داشته باشند.
زلزله گرمسار با شدت ۴.۸ ریشتر گرچه خسارات جانی و مالی به همراه نداشت، اما پیامدهای روانی آن نشاندهنده اهمیت حضور متخصصان و حمایتهای روانشناختی در مناطق زلزلهزده است.
محل دقیق وقوع زلزله را ببینید.