به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدرضا قربانی بیان اینکه سالهای اخیر روند ایجاد اشتغال در شرکتهای دانش بنیان استان افزایشی است تصریح کرد: دانشبنیانها در رونق تولید و اشتغال نقشی غیرقابل انکار دارند و در صورت حمایت صادرات نیز رونق مییابد.
وی گفت: شرکتهای دانش بنیان، فناور و نوآور برای یکهزار و ۱۱۱ نفر در سال ۱۴۰۱، برای یکهزار و ۴۴۷ در سال ۱۴۰۲ و برای یکهزار و ۵۹۱ نفر در سالجاری اشتغال ایجاد کردند.
رییس پارک علم و فناوری خراسانشمالی یادآور شد: پارک، شرکتهای دانش بنیان را تا جایی مورد حمایت قرار میدهد که قادر به تولید و فعالیت باشند و بعد از این مرحله از مجموعه خارج میشوند.
وی، مسایل و مشکلات پیش روی دانش بنیانهای استان را تشریح کرد و گفت: پایین بودن نرخ تسهیلات و حمایتهای بلاعوض، عدم مشارکت دولتی در پذیرفتن ریسکهای تولید دانشبنیان، عدم معرفی مداوم و حرفهای محصولات دانشبنیان، عدم همکاری صنایع در بهرهبرداری از ظرفیتهای متعدد شرکتهای دانشبنیان و انعقاد قراردادهای همکاری، عدم تخصیص و اعطای تسهیلات در کوتاه مدت با توجه به رشد سریع تورم جهت تامین تجهیزات و مواد اولیه از جمله مشکلات این تولیدکنندگان است.
قربانی خاطرنشان کرد: بیشترین تولیدات شرکتهای دانش بنیان، فناور و نوآور این استان در زمینههای کشاورزی، بیولوژیک و صنایع غذایی، الکترونیک، مکانیک، قطعات و ماشینآلات، فناوری اطلاعات، ارتباطات و نرمافزار و هنر، صنایع دستی و صنایع خلاق است.
وی تعداد شرکتهای دانش بنیان، فناور و نوآور را ۱۴۲ واحد و شرکتهای صنایع خلاق را ۲۸ واحد ذکر کرد و افزود: ۳۲ شرکت از مجموع شرکتهای استان دانش بنیان هستند.