به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مرتضی حسینقلیزاده در گفتوگو با خبرنگاران اظهارکرد: مطالعات موزه میراث روستایی استان به عنوان دومین مدل بعد از مورد مشابه در استان گیلان، در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ انجام و عملیات اجرایی آن نیز از مرداد سال ۱۳۹۴ در بخش فرهنگی پارک جنگلی قرق آغاز شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان افزود: با توجه به گستردگی فعالیت در پروژههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اعتبار برای تکمیل موزه میراث روستایی گلستان کافی نبوده و از ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی با نگاه کمک به حفظ هویت منطقه برای به دستگیری این پروژه تا تکمیل حمایت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: مرحله نخست این پروژه با هزینه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد ریال به ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است و در صورت تامین ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار باقی مانده تا اواسط سال آینده تکمیل و آماده بهرهبرداری خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گستره موزه میراث روستایی استان را ۵۰ هکتار اعلام کرد و گفت: واچینی و دوباره چینی سازه تلار روستای جفاکنده بندرگز (ساخت تنور و طویله)، خانه جهانبخش روستای سرکلاته خرابشهر کردکوی، خانه دنکوب روستای الستان علیآبادکتول، خانه زاهد و خانه قلندرآیشی کردکوی و خانه مقصودلو سرخنکلاته گرگان، ساخت مسیر دسترسی و سردر، برقرسانی اولیه، انتقال زیرساخت آبرسانی و حصارکشی از جمله کارهای انجام شده در مرحله نخست اجرای این پروژه است.
حسینقلیزاده، تقویت نگاه به هویت ملی و منطقهای با توجه به داشتههای غنی علمی، فرهنگی و اجتماعی، جلوگیری از نفوذ فرهنگهای بیگانه، ایجاد نشاط اجتماعی، رونق گردشگری پایدار و موثر و جلوگیری از نابودی و فراموشی میراث روستایی استان را از مهمترین اهداف ساخت این برشمرد.
وی تاکید کرد: با توجه به پیشینه تاریخی و ظرفیتهای بالای فرهنگی و قومیتی پیش بینی میشود ۲۰ سازه در این موزه میراث روستایی ۵۰ هکتاری واچینی و دوباره چینی شود.