به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه در جلسه شورای قضایی گیلان و در سالن اجتماعات دادگستری این استان با بیان اینکه باید از فضیلت، ارزشها و ویژگیهای بسیج برای نسل جدید گفته شود، اظهار کرد: با مراجعه به تاریخ اسلام و انقلاب بیندیشیم می توانیم بزرگان و عزیزانی را بیابیم که سرشار از زیبایی، عظمت، عزت و آبرو هستند.
وی مهمترین ویژگی بسیجیان را خدا محور بودن دانست و گفت: بسیجیان و شهدای هشت سال دفاع مقدس، مدافع امنیت، حرم و سلامت، خدا را در زندگی معنوی و دنیوی خود دیده و در نهایت در راه خدا به شهادت رسیدند.
معاون اول قوه قضاییه با تأکید بر لزوم توجه به ادامه داشتن راه شهدا و امام شهدا در جامعه بیان کرد: بسیج و بسیجی توحید را در جای جای مختلف زندگی بروز و ظهور داده و پر عظمت کردند، زیرا در همه عرصهها خدا را باور داشت.
خلیلی با بیان اینکه ریشه همه اختلافات عدم باور پروردگار در زندگی شخصی و مادی است، تصریح کرد: ریشه همه اختلافات در این است که عدهای تصور دارند خدایی نیست، لذا اگر خدا باوری را باور کنیم دیگر اختلافی در کشور و در بین آحاد مختلف جامعه به وجود نخواهد آمد.
وی با اشاره به نقش ولایتمداری در حل مشکلات جامعه و کاهش اختلافات در جامعه افزود: امامت یعنی دور شدن از هرگونه اختلاف و رهبری یعنی انسجام بخشیدن لذا ولایت مداری باید به سرلوحه امور قرار گیرد.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه متضرر اصلی اختلاف مردم هستند، تصریح کرد: امروز دشمنان در تلاش برای افزایش اختلاف در جامعه بوده و انشقاق ملت را ببیند زیرا رمز پیروزی دشمن در اختلاف است لذا امروز بیش از گذشته نیازمند اتحاد هستیم که باید در تمامی سطوح مدیریتی به آن توجه شود در غیر این صورت به مردم خیانت کردیم.
خلیلی یکی از اهداف قوه قضاییه رعایت عدالت دانست و گفت: تا از عدالت نگفته و در این خصوص حساسیت ایجاد نکنیم نمیتوانیم به موفقیت رسیده و در جامعه اتحاد و وحدت ایجاد کنیم، لیکن باید مسیر عدالت باز گذاشته شود.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در هر جامعهای اگر عدالت نباشد هرج و مرج ایجاد میشود، افزود: اجرای عدالت با استفاده از شیوههای گذشته امکانپذیر نیست از این رو با پیروزی انقلاب اسلامی، اجرای عدالت در جامعه رنگ و بوی قرآنی و اسلامی گرفت.
خلیلی با تأکید بر لزوم توجه به رسیدگی عادلانه به پروندهها در قوه قضاییه بیان کرد: رسیدگی پرونده در دادگاه باید عادلانه شود زیرا در این صورت رأی صادره هم قطعاً عادلانه خواهد بود که تاکنون نیز اینگونه خواهد بود.
وی، دادگاه صلح را مهمتر از دیگر دادگاهها دانست و تصریح کرد: رأی صادره بخش زیادی از پروندهها در دادگاه صلح قطعی و لازم الاجرا بوده و قابل اعتراض نیست و این مهم شمار پروندههای ارسالی به دادگاهها را کاهش میدهد.
به گفته خلیلی، پروندههای دارای ماهیت قضایی باید در دادگاه رسیدگی شود، ولی میتوان دیگر پروندهها را در دادگاههای صلح رسیدگی کنیم.