به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، هادی حق شناس استاندار گیلان ظهر امروز در آئین گرامیداشت هفتم آذرماه روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در فرماندهی ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا (ع) بندرانزلی برگزار شد، با بیان اینکه توجه به حملونقل دریایی نقش معمی در توسعه استان دارد، اظهار کرد: یکی از راههای توسعه کشورها در حوزههای مختلف توجه و تسلط آنان در حوزه دریا است.
وی با اشاره به نقش دریا در افزایش ترانزیت کالا گفت: دسترسی به دریا هزینه حمل و نقل را کاهش میدهد، زیرا یک کشتی کانتینری میتواند ۲۵ هزار کانتینر (بار ۲۵ هزار خودرو) را بصورت یکجا حمل کند.
استاندار گیلان، دریا را ارزانترین منابع توسعهای دانست و بیان کرد: بسیاری از کشورها نیازهای خود را از طریق دریا تأمین میکنند به طوری که امروز بسیاری از کشورها از جمله ژاپن، چین، کره و حتی هند نیازهای خود را از طریق دریا و کشتیرانی تأمین میکنند.
به گفته حقشناس، ایرانیان نیز که از دیرباز به دریاها مسلط بودهاند باید با مراجعه به اسناد تاریخی در بخش دریایی به توسعه دست پیدا کنند چرا که راه توسعه از مسیر دریا میگذرد.
وی با بیان اینکه اقیانوس پیمایی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیانگر اقتدار ایران بوده است، تصریح کرد: باید در حوزه صنایع دریایی امکانات بیشتری را در اختیار ارتش و سپاه قرار دهیم، زیرا این نیروی راهبردی تسلط بیشتری بر دریاها خواهد داشت.
استاندار گیلان، با تأکید بر نقش نیروی دریایی ارتش در دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: نیروی دلاور دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در دوران جنگ تحمیلی نیز خدمات درخشانی ارائه داد؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فرمودند اگر نیروی دریایی نیروی راهبردی باشد میتواند مقدمه اقتصاد دریا محور را فراهم کند.
وی با اشاره به فعالیتهای سازنده ناوگان نیروی دریایی شمال افزود: در حسنرود سواحل خزر، ساخت و تعمیرات کشتی به صورت جدی دنبال میشود که این امر از خروج ارز در کشور جلوگیری میکند.
به گفته استاندار گیلان با برنامهای که سازمان بنادر و دریانوردی گیلان برای ساخت و تعمیر کشتی و احداث کارخانه کشتیسازی دارد و فعالیتهایی که در منطقه آزاد انزلی و بندر آستارا در بخش ساخت، تعمیرات، بخش تجاری، نظامی و صیادی انجام خواهیم داد تمامی زنجیره اقتصاد دریا پایه فعال و به اوج خواهد رسید.
حقشناس با تأکید بر لزوم توجه به ایجاد دانشگاه دریایی در گیلان تصریح کرد: لازمه تامین منابع انسانی بخش دریایی ایجاد دانشکده دریایی در شمال است؛ منابع انسانی باید در منطقهای تامین شود که حداقل امکانات برای زندگی به لحاظ آب و هوا برای آنان فراهم باشد، از این رو پیگیر احداث دانشگاه دریایی در این استان هستیم.