به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدجواد حسینی امروز دوشنبه در سومین روز از هفته معلولان در نشست مطبوعاتی بر اهمیت به معلولان در رفع چالشهای آنان تاکید کرد و گفت: با وجود اینکه شیوع معلولیت طبق آمارهای جهانی ۱۵ درصد است این میزان در کشور ۱۱ میلیون بوده و از این میزان یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
وی معلولیت را چند وجهی دانست و افزود: از مجموع معلولان تحت پوشش ۲۰۷ هزار نفر سالمند و همچنین دهها هزار نفر نیز زن سرپرست خانوار هستند که این مسئله بر پیچیده بودن جامعه معلولان تاکید دارد.
وی بر حقوق مطلق دسترسی پذیر بودن جامعه برای افراد معلول تاکید کرد و گفت: نباید این تصور وجود داشته باشد که به معلولان لطف میشود.
حسینی از اجرایی شدن قانون حمایت از معلولان خبر داد و گفت: طی هفته آتی هفتمین نشست با معاون اول رئیس جمهور خواهیم داشت که نشان از اهمیت بالای موضوع خدمات و جامع پذیری معلولان برای دولت و سازمان بهزیستی است.
وی اجتماعی سازی سازمان بهزیستی، دانش بنیانی تصمیم گیری، مشارکت محوری، محله چرایی، خانواده محوری، مشارکت سازی، فراگیری و عادلانه سازی را از جمله سیاستهای این سازمان دانست.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتند اعلام کرد: در حال حاضر هیچ زن سرپرست خانوار در مناطق روستایی و عشایری وجود ندارد که تحت پوشش خدمات مستمری و بیمه نباشد.
حسینی به وجود ۷ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور اشاره کرد و گفت: امروز ۱۰۲ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه شهری و روستایی قرار دارند.
به گفته او، در حال حاضر ۳۰۰ هزار زن سرپرست خانوار بهزیستی قرار دارد که بیش از ۵۰ خدمات بیمهای برای آنان پوشش داده میشود.
حسینی مشارکت محوری را یکی از مهمترین سیاستهای سازمان بهزیستی دانست و مشارکت محوری واقعی و بدور از تشریفات و تزئینات را اولویت مهم سازمان عنوان کرد.
رئیس سازمان بهزیستی مشارکت واقعی را ناشی از مشارکت در تصمیمگیری، اجرا و سیاستگذاری دانست و گفت: متاسفانه انبوهی از مشارکت در پشت قوانین سازمان بهزیستی گرفتار شده و تنها روزنههایی از آن به عرصه عمل میرسد.
وی استفاده از ظرفیت مشارکت را معجزه آسا عنوان کرد و افزود: اگر از ظرفیت مشارکت استفاده نکنیم در تمامی برنامهها موفق نخواهیم بود.
حسینی تاکید کرد: ما حتی نتوانستیم مشارکت خرد مالی را ساماندهی کنیم و این ضعف بزرگی است.
رئیس سازمان بهزیستی بر الزام بخشهای دولتی و خصوصی در مشارکت و مسئولیت اجتماعی تاکید کرد و گفت: متاسفانه این حوزه رها بوده و هنوز نتوانستیم از ظرفیت مسئولیت بخشهای اقتصادی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه سالانه ۶۷ هزار تصادف در جادههای کشور داریم که منجر به معلولیت میشود، افزود: متاسفانه در حوزه جاده و خودروسازی با مشکلاتی مواجه هستیم که باید رفع شود.
به گفته رئیس سازمان بهزیستی، ۵۹ درصد معلولیت در کشور به صورت اکتسابی بوده و تنها ۴۱ درصد ریشه ژنتیکی دارد.
وی درباره ردیف اعتباری و بودجه سازمان بهزیستی و همچنین تحقق آن گفت: برای سال آینده ۱۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش معلولان نیاز است که موضوع مشکلات تحقق آن فقط به سازمان بهزیستی مربوط نمیشود.
وی با بیان اینکه ما دولت را مسئول تامین نیاز معلولان میدانیم، افزود: پیشنهاد دولت افزایش ۲۰ درصدی بودجه سازمان بوده است که امیدواریم به صورت پلکانی شاهد افزایش این میزان باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی به ۴۸ هزار نفر پشت نوبت مستمری اشاره کرد و گفت: امیدواریم که تا پایان سال این میزان را به صفر برسانیم.
به گفته حسینی موضوع پشت نوبتی دریافت مستمری یک روند طبیعی و مرسوم است و کفت: به دلیل تداوم شیوع معلولیت در جامعه، تقاضا برای دریافت مستمری همواره وجود دارد که نیازمند رسیدگی و بررسی دارد.
رئیس سازمان بهزیستی از استقرار اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر خبر داد و گفت: تا پایان سال هیچ شهر بالای ۵۰ هزار جمعیت فاقد اورژانس اجتماعی نخواهیم داشت.
وی درباره آزمون استخدامی و نتایج نهایی این آزمون که بهار امسال برگزار شد توضیح داد و گفت: ۱۲ هزار نفر در آزمون نمرات خوب را بدست آورده که واجد شرایط شده اند.
حسینی با تاکید بر اینکه نمیگذاریم حتی یک سهمیه معلولان مورد غفلت قرار گیرد، افزود: باید رسانهها نیز این مسئله را پیگیری کنند.
رئیس سازمان بهزیستی اظهار داشت: اکنون تمامی پذیرفته شدگان در حال مصاحبههای حضوری برای سنجش شرایط و جذب هستند.
به گفته او، سازمان بهزیستی در تلاش است که برای سال آینده نیز سهمیه ۳ درصدی خود از محل آزمون استخدامی و جذب ادارات را دریافت کند که نص صریح قانون حمایت از معلولان است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: متاسفانه ۹۴ درصد تسهیلات اشتغال به شغل پایدار تبدیل نشده و شاهد انحراف در تسهیلات هستیم.
حسینی ادامه داد: تسهیلات ۱۵۰ میلیونی با سود ۴ درصدی یا به شغل تبدیل نشده و در جایی دیگر مصرف شده و یا به شغل موفق تبدیل نشده است.
به گفته او، سازمان بنا دارد تسهیلات را به اشتغالهایی که از طریق شرکتها و کارگاهها اعلام میشود پرداخت کند و از پرداخت مستقیم تسهیلات به جامعه هدف خودداری شود.
حسینی گفت: صندوق حمایت از معلولان نیز بر همین اساس فعالیت خواهد کرد و مراکزی برای سنجش موضوع توانمندسازی و پیگیری مستمر آن مستقر خواهد شد.