به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، پیش از ظهر امروز کارمندان حوزه هنری با نماینده ولی فقیه در استان دیدار داشتند که احسان قائدی در این دیدار به فعالیتهای هنری این حوزه اشاره کرد و گفت: حوزه هنری با نگاه مقام معظم رهبری شکل گرفته و مولود انقلاب اسلامی است از انقلاب و همزمان با انقلاب هم هنرمندان فعالیتهایی در این راستا داشتند اما همزمان با انقلاب اسلامی برنامهها سازمان یافته شدند که در ابتدا زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی بود اما در سالهای اخیر با نگاه مقام معظم رهبری از این سازمان جدا شدند.
رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه حوزه هنری در استان در دهه ۸۰ شکل گرفت، افزود: در سالهای اخیر سند زیست بوم چهارمحال و بختیاری که در آن همه ظرفیتها و نیازهای استان احصا شده است را تعریف کردیم که در واقع حکم یک اتاق وضعیت برای استان است و برنامههای سه ساله و ۵ ساله در آن تعریف شده.
وی بیان داشت: کارکرد حوزه هنری تربیت هنرمند انقلاب و تولیدات مرتبط با هنر و انقلاب است و در حوزه فیلم، ادبیات، هنرهای تجسمی و دو میز تخصصی کودک و نوجوان و روایت پیشرفت و همچنین به صورت ویژه در بخش هنرهای نمایشی و تئاتر کار میکنیم.
قائدی ادامه داد: با توجه به نگاه مبنایی که بر مسائل و سیاستهای استان داریم احساس کردیم استان دچار فقدان هویت است یعنی تاریخ استان و هویت استان به خوبی روایت نشده و مردم درگیر این فقدان و گمنامی شدهاند و اکنون ما روی این خط حساس دست گذاشتیم.
رئیس حوزه هنری استان به رویداد برنو به دست و شیر سنگی اشاره کرد و گفت: این دو رویداد مبارزات مردم و عشایر استان علیه پهلوی اول و دوم را در قالب پوستر و داستان بیان میکند.
قائدی بیان داشت: وضعیت هنر و فرهنگ استان در این سالها هیچ وقت در اولویت نبوده این امر در اتفاقاتی که در حوزه زیرساخت و بودجهریزی استان انجام میشود مشخص است چرا که ما تاکنون هیچ سالن نمایشی و یا سالن تخصصی پلاتو و ... نداشتیم و برخی از نیازهای ما به بودجه و زیرساخت با همکاری دوستان ما در مرکز مرتفع شده است در صورتی که این موارد بودجه استانی دارند.
وی افزود: یکی از کارهای شورای فرهنگ عمومی این است که دستگاههای فرهنگی را کنار هم بگذارد و اتحاد ایجاد کند اما طی سالهای گذشته هیچ وقت این دستگاههای استانی کنار هم ننشستند و اتحادی صورت نگرفته است که امیدواریم این اتفاق مهم در آینده رقم بخورد.
رئیس حوزه هنری استان یکی از موانع مهم را عدم اتحاد دستگاههای هنری با یکدیگر دانست و گفت: عدم مشارکت دستگاههای فرهنگی و هنری باعث شده تا سیاستگذاری کلانی در این حوزه رخ ندهد و چون این اتفاق ایجاد نمیشود توجهی هم به فرهنگ و هنر در سطح استان نمیشود که این نشان از مهجوریت هنر و فرهنگ در استان دارد .
وی در پایان گفت: درخواست داریم این دستگاهها کنار هم بنشینند، متحد شوند و گزارش دهی شود که چقدر از بودجه تخصیص یافته آنها صرف فرهنگ و هنر شده است و شفاسازی بودجه در حوزه فرهنگ و هنر مشخص شود.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری در ادامه این جلسه بیان داشت: ظاهرا اوضاع هنر و بودجه در استان خیلی اوضاع خوبی ندارد جدای از اینکه گاهی اشتباهی کاری هم رخ میدهد و نمیتوانند آنطور که باید و شاید بودجه و جایگاه را هماهنگ کنند.
حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن فاطمی افزود: ما بیشتر از آنکه به فکر دنگ و فنگ و ظواهر باشیم باید کار را پرملات و تاثیرگذارتر تولید کنیم یعنی داده و محصولات ما باید جوری اثرگذار باشد که از طریق آن کار بتوانیم زیرساخت و ساختمانهای بیشتری تهیه کنیم.
امام جمعه شهرکرد گفت: این گروه فعلی شما فعال است اما ممکن است گروههای قبل از شما فعالیت خاصی نداشته باشند و شاید فعالیتها محدود بوده پس باید سطح فعالیتها را بالا ببریم تا مورد توجه دیگر دستگاههای فرهنگی و هنری نیز قرار گیرد.
وی در پایان با بیان اینکه بنده مطالبه شما را به دیگر دستگاهها منتقل میکنم ادامه داد: اگر در برگزاری کلاس بیشتر از آنکه به فکر تربیت نیروی قوی و اثرگذار باشیم به میز و تابلو و صندلی دقت کنیم کار تربیتی و آموزشیمان لنگ میزند.