به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا خدابنده در خصوص قطعیهای اخیر برق و مشکلات ناشی از آن افزود: با صرفه جویی دستکم ۲۰ درصدی در مصرف برق و گاز از سوی مصرف کنندگان، شاهد بهبود وضعیت و رفع مشکلات موجود خواهیم بود.
وی بیان کرد: علت محدودیتها در تامین برق ناشی از کاهش محسوس دمای هوا، افزایش مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری و اداری و به تبع آن محدودیتهای ایجاد شده در تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: متأسفانه با مشکلاتی در تأمین انرژی و برق مصرفی مورد نیاز مواجه شدهایم و در پارهای موارد به جهت بروز اتفاقات خارج از کنترل و حوادث شبکه برق ناشی از سوخت ناکافی برای نیروگاهها، با قطعیهای بدون برنامه روبرو هستیم.
وی اظهار کرد: افزایش بیرویه مصرف انرژی باعث شده است که با توجه به کاهش دمای هوا و افزایش استفاده از وسایل گرمایشی، شاهد افزایش چشمگیر مصرف گاز باشیم.
خدابنده به برخی از اقدامات شرکت توزیع برق خراسان رضوی برای مدیریت مصرف انرژی اشاره کرد و ادامه داد: تعریف ۱۴ مگاپروژه فنی و مدیریتی که چهار پروژه آن در بخش توزیع قرار دارد، کاهش ۷۰ درصدی روشنایی معابر شهری و روستایی استان، مقابله با برقهای غیرمجاز و استخراج رمز ارزهای غیرمجاز از جمله این اقدامات است.
وی در ادامه بیان کرد: در این راستا کاهش مصرف برق ادارات و سازمانهای دولتی در دستور کار قرار گرفته که تاکنون برق ۱۳۵ اداره پر مصرف در خراسان رضوی با قطع اجباری همراه بوده است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی ادامه داد: درخواست از اصناف، شهرداریها و اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای به منظور کاهش روشناییهای غیر ضروری، تابلوهای تبلیغاتی و میادین، پارکها و روشناییهای جادهای از دیگر اقدامات این شرکت برای مدیریت مصرف انرژی است.
وی با اشاره به مهمترین اقداماتی که شهروندان میتوانند برای کاهش مصرف برق انجام دهند، گفت: نخستین اقدام کاهش دمای محیط است، به طوری که با کاهش یک درجهای دمای محیط میتوانند مصرف انرژی را تا ۶ درصد تقلیل دهند، دومین اقدام استفاده از وسایل گرمایشی کممصرف یا سیستمهای گرمایشی مرکزی با راندمان بالا است.
خدابنده استفاده بهینه از وسایل برقی و خاموش کردن وسایل برقی غیرضروری، استفاده از پوشش مناسب در فصل سرد و عدم افزایش درجه دمای محیط را از دیگر اقداماتی برشمرد که شهروندان میتوانند با آنجام آن در مصرف برق صرفه جویی کنند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی از تمامی هم استانیها درخواست کرد که با رعایت الگوی مصرف بهینه در کاهش بار شبکه برق و گاز همکاری کنند.
به گزارش ایرنا، هم اکنون ۶ نیروگاه برق در استان خراسان رضوی فعالیت دارد که چهار واحد در حومه مشهد واقع است.
شرکت توزیع برق خراسان رضوی یک میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک در این استان به جز شهرستانهای مشهد و طرقبه شاندیز را زیر پوشش دارد که مربوط به بخشهای خانگی، صنعتی، کشاورزی، اداری و تجاری هستند.