به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، «تورگی» یکی از آثار حاضر در جشنواره هجدهم مستند حقیقت بود که از آن استقبال خوبی در این دوره رویداد سینمایی مستند شدهاست. توفیق حیدری در مورد این فیلم پس از اکران آن در جشنواره پاسخگوی سوالات خبرنگار خبرگزاری دانشجو بود که نامزد دریافت لوح بهترین فیلم در اختتامیه هجدهم مستند حقیقت نیز هست.
حیدری درباره روند شکلگیری این فیلم گفت: از زمانی که به عنوان هنرجو در کلاسهای مستندسازی آقای کارت در آکادمی سینمایی قرمز حضور داشتم و علاقمند به مستندسازی شدم سعی کردم برای انتخاب سوژه ابتدا به اطراف خودم را خوب نگاه کنم. مسئله ای که از آن شناخت کافی دارم و مبتلا به بخش اعظمی از جامعه نیز است. حقیقتی از زندگی خودم که آن را پذیرفته ام و با آن در تضاد و جدال نیستم. حالا امیدوارم برمخاطب هم تاثیر بگذارد. تلاش کردم فیلم بر کسانی که درگیر اعتیاد به صورت مستقیم و غیر مستقیم هستند تاثیر مثبت بگذارد. شاید این درد مشترک برای خانوادههای درگیر اعتیاد نیز همذات پنداری جمعی ایجاد کند.
وی درباره روند تولید این فیلم ادامه داد: حقیقتا در ابتدا برنامهام این نبود که تبدیل به فیلم و منتشر شود. فقط داشتم از پدرم فیلم میگرفتم که بعدا که مواد را ترک کرد به او نشان بدهم و تفاوتهای قبل و بعد ترک را به او نشان بدهم اما در ادامه به این ایده رسیدم که میشود همین داستان زندگی خودم و مسائل پدرم را تبدیل به فیلم کنم. با اقای کارت مطرح کردم و با راهنماییشان تبدیل به پروژه ساخت فیلم شد.
فیلمبرداری از این روند و مسئله خانوادگی تا جاهایی مثل بقیه ویدیو هایی بود برای من که در گذشته ضبط کرده بودم و پخش نکرده بودم و برای خودم نگه میداشتم اما از جایی جدی شد و امیدوارم این مبنایی بر ادامه حضور جدی در سینمای مستند برایم باشد.
بازیگر و دستیارکارگردان سریال "یاغی" درباره جشنواره سینماحقیقت ادامه داد: من حقیقتا تجربه زیادی ندارم اما این فضا را دوست دارم و از تک تک فیلمهایی که تماشا میکنم یاد میگیرم و به خوب یا بد بودن و قضاوت آنها کاری ندارم. معتقدم مستند بد وجود ندارد چرا که واقعیت در همه شکل درس آموز است.
سوژه مستند به تنهایی میتواند به ما آموزش بدهد. تماشای مستندها و تولیدات سالانه در جشنواره شبیه به سفر به تک تک شهر های ایران است.
خبرنگار: امیر حسین پورزاد