به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سهشنبه دو هفته پیش (۲۰ آذر ماه) بود که گروه خودروسازی ایرانخودرو، در اطلاعیهای از آغاز طرح جدید فروش فوقالعاده و پیشفروش محصولات خود خبر داد و اعلام کرد که قرار است طرح فروش فوقالعاده و پیشفروش تعدادی از محصولات خود با موعد تحویل فروردین سال ۱۴۰۴ را برای هر سه گروه متقاضیان عادی، مادران و دارندگان خودروهای فرسوده، اجرایی کند. بر همین اساس ایرانخودرو از متقاضیان خواست تا از روز چهارشنبه (۲۱ آذر ماه) یکی از حسابهای خود نزد بانکهای عامل به نام ایرانخودرو وکالتی کرده و مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان را در این حسابها بلوکه کنند.
این مهلت وکالتی کردن حسابها، در ابتدا تا روز ۲۹ آذر ماه در نظر گرفته شده بود، اما این مهلت به دلیل تعطیلات ناشی از آلودگی هوا طی هفته گذشته تا (یکشنبه ۲ دی ماه) تمدید شده بود.
مهلت وکالتی کردن حسابها و بلوکه کردن وجه ۳۰۰ میلیون تومانی در این حساب تا روز سهشنبه (چهارم دی ماه) تمدید شد.
ثبت درخواست خودرویی برای متقاضیان (البته فقط متقاضیان عادی) که از ۲۱ آذر ماه تا چهارم دی ماه نسبت به وکالتی کردن یکی از حسابهای خود نزد بانکهای عامل اقدام کرده و مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان را در این حساب بلوکه میکنند، صرفاً از طریق سایت فروش اینترنتی ایرانخودرو به نشانی ikcosales.ir امکانپذیر است.
۱- حساب وکالتی، حسابی است که شخصیت حقوقی دیگری از طرف شما وکالت دارد که به حساب شما دسترسی داشته و اقدام به برداشت پول، دریافت موجودی، یا مسدود سازی وجه در حساب شما نماید.
۲- یک حساب وقتی به حالت وکالتی در بانک تعریف گردد قابل استفاده توسط چندین شخصیت متعدد خواهد بود، بطور شفاف حسابی که به بورس کالا وکالت داده را میتوان به شرکتهای خودرو ساز هم وکالت داد
۳- در برخی از بانکها به صورت آنلاین یا توسط همراه بانک نیز میتوانید حساب وکالتی را برای حساب خود فعال کنید، اما به پیشنهاد صفربازار مراجعه به بانک بهترین حالت وکالتی نمودن حسابها میباشد
۴- پس از فعالسازی حساب وکالتی، بهتر است نسبت به بروزرسانی اطلاعات و شماره شبا حساب وکالتی خود در سامانه خودروسازی مورد نظر اقدام کنید
۵- ممکن است در زمان ویرایش شماره شبای حساب خودتان در سامانه فروش خودرو ساز با مشکل عدم ثبت اطلاعات مواجه شوید، در این صورت حتما زبان صفحه کلید را به انگلیسی تغییر دهید. در صورت عدم دریافت پیامک تاییدیه، زمان دیگری اقدام کنید.
۶- پس از واریز وجه مشخص شده در زمان مقرر به حساب وکالتی و پس از تایید شدن آن توسط شرکت خودروسازی، سامانه فروش خودرو اجازه ثبت سفارش را به شما برای خودروی مورد نظر شما خواهد داد. سایپا و ایران خودرو بخشنامه مجزا و قانونهای متفاوتی در این خصوص دارند.
۷- در زمان ثبت نام برای خرید خودرو در حال حاضر نباید پلاک فعال داشته باشید و در ۴۸ ماه جاری نیز از خودرو سازان خودرویی ثبت نام نکرده یا تحویل نگرفته باشید. خرید و فروش از بازار آزاد، صفر بازار و تعویض پلاک بلامانع است.
۸- لزوما باید طبق شرایط بخشنامه صفربازار فقط در سامانه فروش خودرو ساز ثبت نام کنید و هیچ سامانه دیگری برای ثبت نام مورد تایید نیست. هر سامانه دیگری ممکن است به جهت کلاهبرداری تعبیه شده باشد.
۹- صرفا فقط برای پلاک شدن خودرو باید نسبت به سخا اقدام کنید و پس از آن آدرس پستی خود را توسط پست تایید نمایید. لازم به ذکر است تا قبل از خرید خودرو نیاز به انجام اینکار نیست، اما در صورتی که پس از خرید آدرس تایید شما در سامانه سخا ثبت و تایید نشده باشد شماره گذاری خودروی خریداری شده انجام نخواهد شد
۱۰- اگر به صورت همزمان در چند ثبت نام شرکت کنید و بصورت همزمان برنده شوید دستورالعمل شفافی برای آن اعلام نشده است، اما قطعا با مشکل جدی روبرو خواهید شد و امکان لغو کل ثبت نامها وجود خواهد داشت پس بهتر است ریسک نکنید.
۱۱- در صورتی که هر زمان خواستید حساب وکالتی خود را از حالت وکالتی بودن ابطال کنید باید به شعبه بانکی مراجعه کنید و تا این لحظه بصورت اینترنتی اینکار امکان پذیر نیست.
۱۲- حساب وکالتی فقط مخصوص شرکت کنندگان در طرحهای عمومی خودروسازان است و در طرحهای جوانی جمعیت و خودروهای فرسوده صفربازار، نیازی به وکالتی کردن حساب خود نخواهید داشت. طرحهای دیگر طبق بخشنامه خود شرایط متفاوتی خواهند داشت.
۱۳- ثبت سفارش و خرید خودرو در بورس کالا کاملا روندی جداگانه و مجزا از این سیستم ثبت نام خودرو در سامانه خودروساز است و هیچ ارتباطی نیز به هم ندارند.
۱۴- برای مطلع شدن از برنامههای فروش و بخشنامههای فروش خودرو توسط خودروسازی یا بورس کالا میتوانید به کانال صفربازار مراجعه و از انواع شرایط فروش خودرو مطلع شوید.
۱۴- بهتر از قبل از باز شدن سایتهای ثبت نام جهت سفارش گیری، حتما همه شرایط مورد نیاز را فراهم کنید و سپس تست و صحت سنجی کنید تا در حین ثبت نام غافلگیر نشده، فرصت سوزی نکرده و از ثبت نام جا نمانید.
واریز وجه و وکالتی کردن حساب نزد بانکهای عامل (تجارت، صادرات، ملت، رفاه کارگران، پارسیان، شهر، سپه، آینده، قرضالحسنه مهر ایران، اقتصاد نوین، گردشگری، سینا، کشاورزی، خاورمیانه، سرمایه، پاسارگاد، ایران زمین، قرضالحسنه رسالت، توسعه صادرات ایران، دی، مسکن، صنعت و معدن، کارآفرین، سامان، پست بانک، توسعه تعاون، ملی) صورت میپذیرد. شرکت در اولویت بندی منوط به وجود وجه در حساب تا زمان اجرای اولویت بندی خواهد بود و کاهش یا برداشت موجودی به منزله انصراف از فرآیند اولویت بندی تلقی میشود.