گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: در روزهای اخیر، ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که گویای برگزاری تظاهراتی علیه عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر، است. این تصاویر حاکی از پاره کردن تصاویر السیسی توسط جمعیت و سر دادن شعارهایی مانند «الشعب یرید إسقاط النظام» و «ارحل یا سیسی» است. اما بررسی دقیق نشان میدهد این ویدئوها مربوط به اعتراضات سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بوده و به اشتباه به عنوان وقایع اخیر بازنشر شدهاند.
انتشار دوباره این ویدئوها همزمان با فراخوانهایی برای اعتراضات مردمی علیه سیاستهای دولت مصر رخ داده است. این نگرانیها در سایه تحولات منطقهای، بهویژه پس از سقوط دولت سوریه، شدت گرفته است. دولت مصر از وقوع اعتراضات گسترده بیمناک است و در تلاش است تا با این چالشها مقابله کند.
این کاربر با انتشار پستی در ایکس مدعی انجام اعتراضات در مصر شده است
تظاهرات گسترده در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با دعوت محمد علی، یکی از پیمانکاران سابق و منتقدان السیسی، آغاز شد. این اعتراضات عمدتاً به وضعیت نابسامان اقتصادی، فساد و ناکارآمدی دولت معترض بودند و با شعارهای تندی علیه رئیسجمهور همراه شدند. اما سرکوب شدید دولت، مانع از گسترش بیشتر این اعتراضات شد.
عبدالفتاح السیسی اخیراً در سخنرانیهایی به وضعیت اقتصادی مصر و چالشهای پیشرو اشاره کرده است. او تأکید کرد که مصر برای رسیدن به رشد اقتصادی پایدار به برنامهای ۱۵ ساله نیاز دارد. السیسی همچنین درباره گسترش شایعات در فضای مجازی هشدار داد و گفت:
«طرحهایی وجود دارد که با بهرهگیری از شبکههای اجتماعی، افکار عمومی را تحریک میکنند. این شایعات با افزودن اطلاعات غلط به حقایق کوچک ساخته شده و با هدف ایجاد ناآرامی منتشر میشوند.»
او در جریان بازدید از آکادمی پلیس، از برنامههایی که «به پایان نخواهند رسید» سخن گفت و این گونه تحریکات را بخشی از تلاشهای مخالفان برای بیثبات کردن کشور دانست.
در حالی که ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی بهوضوح متعلق به اعتراضات سالهای گذشته است، بازنشر آنها موج جدیدی از شایعات و نگرانیها را ایجاد کرده است. دولت مصر این بازنشرها را بخشی از یک پروژه بزرگ رسانهای برای تحریک افکار عمومی و بیثبات کردن کشور میداند.