به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هاشم کارگر، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال گفت: طرح صدور الکترونیک گواهی ولادت با حضور وزیر کشور رسما مورد بهرهبرداری قرار گرفت تا پس از سالها یکی از خدمات سنتی سازمان ثبت احوال کشور حذف، و گام دیگری در صدور مدارک الکترونیک در کشور برداشته شود.
وی اظهار داشت: سازمان ثبت احوال کشور به عنوان متولی هویت در کشور با مشکلات عدیدهای در خصوص جرایم جعل مدارک هویتی و ارائه اطلاعات هویتی نادرست روبهرو است و با گسترش ارائه خدمات الکترونیک در کشور، نیاز به فراهمسازی زیرساختهای لازم برای پیشگیری در این خصوص بود.
معاون وزیر کشور افزود: صدور مدارک هویتی الکترونیک و استفاده از سرویسهای متناظر در احراز هویت الکترونیک، موجب کاهش جرایم جعل و انکار هویت خواهد شد و از سوء استفادههای احتمالی توسط افراد خاطی جلوگیری میگردد.
وی عنوان کرد: در گام اول با ایجاد سامانه هدا به عنوان زیر ساخت اصلی احراز هویت الکترونیک، روند احراز هویت در دستگاهها و نهادهای ارائه خدمات به سمت استعلامهای الکترونیک و عدم دریافت مدارک هویتی سوق داده شد تا بتوانیم از این طریق با اتصال به پایگاه سازمان ثبت احوال کشور، هویت دقیق و بدون نقص و انکار ناپذیر افراد را به نهادها و دستگاهها ارائه کنیم.
کارگر اظهار داشت: در گام دوم با ایجاد پنجره واحد ارائه خدمات با عنوان سهیم، تلاش میکنیم تا خدمات هویتی را در این پنجره واحد و بصورت الکترونیک به مردم ارائه نماییم، که این امر موجب حذف مراجعات و هزینههای مکرر مردم خواهد شد.
وی افزود: گام بعدی سازمان ثبت احوال کشور در راستای اهداف و برنامههای بلندمدت حذف مدارک کاغذی و صدور مدارک الکترونیک برای افراد است و در اولین گام این سازمان نسبت به حذف گواهی فیزیکی ولادت اقدام و از این پس تمامی اطلاعات ولادت نوزاد به صورت الکترونیک و برخط از طریق وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به پایگاه سازمان ثبت احوال کشور ارسال خواهد شد.