به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، صبح امروز ۲۹ دیماه ۱۴۰۳، فردی مسلح و نفوذی در دیوان عالی کشور، طی اقدامی برنامهریزیشده و سازمانیافته، دو قاضی برجسته و شجاع را هدف ترور قرار داد. این حمله در کاخ دادگستری رخ داد و به شهادت حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی و قاضی محمد مقیسه انجامید.
این اقدام تروریستی، که علیه دو چهره شناختهشده دستگاه قضایی کشور صورت گرفت، بار دیگر عمق دشمنی گروههای تروریستی و مخالفان امنیت و عدالت در کشور را آشکار کرد.
علی رازینی از چهرههای برجسته و تأثیرگذار دستگاه قضایی کشور بود که کارنامهای درخشان در مبارزه با گروهکهای تروریستی، جواسیس و تهدیدات علیه امنیت ملی داشت. او از دانشآموختگان مدرسه حقانی بود و در مقاطع حساس تاریخ انقلاب اسلامی، نقش بیبدیلی در برقراری امنیت و اجرای عدالت ایفا کرد.
از جمله مهمترین مسئولیتهای وی در دستگاه قضا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ریاست کل دیوان عدالت اداری
ریاست دادگاه ویژه روحانیت به حکم حضرت امام خمینی (ره)
معاونت اجرایی دیوان عالی کشور
ریاست کل دادگستری استان تهران
ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور
حجتالاسلام رازینی همچنین در دوران خدمت خود همواره در مقابله با عناصر خرابکار و تروریستی پیشتاز بود.
این اولین بار نبود که حجتالاسلام رازینی هدف اقدامات تروریستی قرار گرفت. در ۱۸ رمضان سال ۱۳۷۷، زمانی که وی ریاست دادگستری تهران را بر عهده داشت، بمب آهنربایی کارگذاشتهشده توسط موتورسواران، به خودروی حامل او متصل شد و موجب مجروحیتش شد.
این حملات نشاندهنده عمق کینه تروریستها نسبت به چهرههای عدالتخواهی مانند رازینی بود، اما او همواره با انگیزه و عزمی راسخ در مسیر دفاع از امنیت کشور گام برداشت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران درگیر بحرانهای امنیتی گستردهای شد که یکی از بزرگترین تهدیدات، فعالیتهای تروریستی گروهکهایی مانند سازمان مجاهدین خلق (منافقین) بود. این گروهها با هدف براندازی نظام، به اقدامات مسلحانه، قتل عام، ترورهای کور و ترور شخصیتهای برجسته نظام دست زدند.
حجتالاسلام رازینی، بهعنوان قاضی برجسته دادگاههای انقلاب اسلامی، نقش بیبدیلی در شناسایی، محاکمه و مجازات عناصر این گروهکها ایفا کرد. او در مصاحبهای گفته بود: «ما پروندههای گروهکهایی که عملیات مسلحانه ضد نظام داشتند را با دقت بررسی کردیم و به آنها فرصت دفاع دادیم. برخلاف برخی کشورها که بعد از انقلابهایشان دست به قتلعام زدند، ما براساس عدالت و قانون حکم دادیم.»
رازینی و سایر قضات برجسته، با قاطعیت و تکیه بر اصول انقلاب اسلامی، نقش بزرگی در نابودی تهدیدات امنیتی داشتند. او در همین زمینه اظهار داشت: «ما با کارهایی که انجام دادیم، امنیت همان زمان و حتی سالهای بعد را تضمین کردیم. گروهک منافقین زمانی که در حال قوت گرفتن بودند، در نطفه خفه شدند. همانگونه که حضرت علی (ع) چشم فتنه خوارج را کور کرد.»
این رویکرد قاطعانه، موجب تثبیت امنیت و آرامش در سالهای حساس پس از انقلاب اسلامی شد و نقش وی و همکارانش را بهعنوان مدافعان عدالت و امنیت پررنگتر کرد.
در سال گذشته، قوه قضاییه اقدامات گستردهای در شناسایی، دستگیری و محاکمه عناصر وابسته به رژیم صهیونیستی، آمریکا و گروهکهای تروریستی انجام داده است. از شاخصترین این اقدامات، برگزاری دادگاههای مرتبط با عناصر گروهک تروریستی منافقین بود. این دادگاهها، نشان از عزم قاطع نظام در مقابله با تهدیدات امنیتی و دفاع از حقوق ملت داشت.
ترور حجتالاسلام رازینی و قاضی مقیسه، اقدامی بود که نشان داد تروریستها نمیتوانند مقاومت و ایستادگی در برابر جنایات خود را تحمل کنند. آنها با چنین اقداماتی قصد داشتند مسیر عدالتخواهی را مختل کنند، اما شهادت این قاضی برجسته، نمادی از ایستادگی، فداکاری و پایداری در برابر دشمنان نظام شد.
حجتالاسلام رازینی با وجود تهدیدات، همواره در صف نخست مبارزه با تروریسم ایستاد و شهادتش، گواهی بر استقامت او در راه عدالت و امنیت کشور بود.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی رئیس کل دادگستری استان تهران در اثر ترور نافرجام دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در بیمارستانی در تهران بستری شدهاند، عیادت کردند.
مقام معظم رهبری هنگام عیادت از حجتالاسلام والمسلمین رازینی در جریان گزارش پزشکی و وضعیت جسمی ایشان قرار گرفتند و ضمن ابراز خرسندی از بهبودی وضعیت عمومی آقای رازینی، صحت و سلامتی هر چه سریعتر ایشان را از درگاه خدای متعال خواستار شدند و فرمودند: این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ همهی ما در آرزوی شهادتیم. انشاءالله خداوند این را وسیلهای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد. حجتالاسلام والمسلمین رازینی گفت: ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم، امیدواریم که این کسالت، به انجام وظیفه در راه دفاع از اسلام و ولایت، لطمه نزند.