به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دلیری، فعال حوزه دانشبنیان و معاون اسبق مالی و سرمایهگذاری معاونت علمی، در نشست روسای دانشگاه گفت: در نشستهای قبلی بیشتر به مشکلات زیرساختی پارکها پرداخته میشد و تأمین مالی مغفول میماند.
وی افزود: تأمین مالی و سرمایهگذاری بسیار مهمتر از ساختمان و نیروی انسانی برای پارکها است؛ زیرا این امر هم به توانمندسازی شرکتها کمک میکند و هم خروجی آنها را افزایش میدهد. در جهان بیش از ۴۵ روش تأمین مالی وجود دارد، در حالی که در کشور ما نگاه صرفاً به بانک و وام معطوف است. تأمین مالی باید بهگونهای باشد که ریسکها را پوشش دهد.
دلیری تأکید کرد: باید بستری در پارکها ایجاد شود که مجموعههای تأمین مالی با پارکها ارتباط بگیرند. در کشوری که با تورم مواجه است، زمان برای تأمین مالی اهمیت زیادی دارد. صندوقهای سرمایهگذاری باید استانی و فعال باشند. در حال حاضر، تنها استانهای یزد و اصفهان در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر فعالیت میکنند. همچنین، ساختارسازی در پارکها باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: ظرفیت قانون جهش تولید دانشبنیان، فرصت مناسبی برای پارکها فراهم کرده است. این قانون جامع و کامل است و بستر اصلی آن ماده ۱۱ است که بر اساس الگوهای جهانی تدوین شده است. در بند "ب" این ماده، تمامی شرکتهای تولیدی و خدماتی میتوانند صد درصد مالیات خود را برای تحقیق و توسعه هزینه کنند. این تحقیق و توسعه میتواند توسط واحد داخلی شرکت، دانشگاهها، یا شرکتهای دانشبنیان و فناور انجام شود. این بند بیشتر شرکتهای بزرگ را هدف قرار داده است. به این صورت که شرکتها بهجای هزینهکرد مستقیم برای تحقیق و توسعه، سهام یک شرکت فناور را خریداری میکنند. این اقدام هم به تأمین مالی شرکتها کمک میکند و هم منجر به تولید محصولات فناورانه میشود.
وی خطاب به رؤسای پارکها گفت: «در بند «ت» این ماده، مالیات بر عملکرد (اعتبار مالیاتی) میتواند در شرکتهای دانشبنیان سرمایهگذاری شود.»