به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بنای تاریخی گنبد زنگوله دامغان یکی از آثار بهجا مانده از دوران ایلخانی است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، اما به گفته برخی فعالان میراث فرهنگی این بنا در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد، موضوعی که مسئولان میراث فرهنگی استان آن را نقض میکنند.
مجتبی اکبرپور در خصوص آخرین وضعیت گنبد زنگوله دامغان گفت: در حال حاضر این بنا مشکل سازهای خاصی ندارد، اما نیازمند کاهگل حفاظتی دورهای است که در دستور برنامه مرمتی این نهاد قرار دارد.
وی در ادامه به ایجاد حفاظ و نرده در اطراف این بنا اشاره کرد و توضیح داد: ورودیهای این بنا میبایست با نرده محافظت شود که در دستور کار قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون این بنا مورد مرمت قرار گرفته است یا خیر، توضیح داد: این بنا در سال ۱۳۸۶ توسط میراث فرهنگی مورد مرمت ساختاری قرار گرفته و استحکامبخشی شده است.
بنا به گفته اکبرپور اقداماتی از قبیل ساخت دیوار شمالی جهت حفظ ایستایی بنا و همچنین پی بندی دیوارهای خارجی و داخلی و بازسازی درگاه قوسی شمالی به همراه اجرای کاهگل بام در این سال اجرایی شد.
این مقام مسئول در مورد اقداماتی که توسط شهرداری انجام گرفته نیز افزود: شهرداری در سالهای قبل انجام کفسازی آجری محوطه بنا رو به انجام رسانده است.
وی در مورد کاربری این بنا نیز عنوان کرد: ماهیت گنبد زنگوله به درستی مشخص نیست ولی وجود چند نمای قبرمانند در داخل بنا این فرضیه را قوت میبخشد که اینجا مقبره تعدای از بزرگان آن دوران بوده است.
اکبرپور گفت: عده ای این بنا را متعلق به یکی از سرداران یعقوب لیث صفاری به نام «زنگارود» میدانند و عدهای دیگر بنا را آرامگاه شاعر بزرگ مسمطگوی ایران منوچهری دامغانی میدانند.