گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از المیادین؛ پنج نفر از وزرای خارجه کشورهای عربی و یک مقام فلسطینی ارشد، نامهای مشترک به مارک روبیو، وزیر خارجه آمریکا، ارسال کردهاند که در آن به شدت با برنامههای اخراج فلسطینیها از غزه مخالفت کردهاند. در این نامه، آنان خواستار مشارکت کامل فلسطینیها در فرآیند بازسازی این منطقه شدهاند.
این نامه که نسخهای از آن در اختیار یک سایت آمریکایی قرار گرفته، بیان میکند که در جریان نشست وزرای خارجه کشورهای عربستان سعودی، امارات، قطر، مصر و اردن، به همراه مشاور رئیسجمهور فلسطین، حسین الشیخ، در قاهره اوایل همین هفته تهیه شده است. تصمیم بر ارسال این نامه به مارک روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در این نشست گرفته شد.
در این نامه، وزرا تأکید کردند که «خاورمیانه هماکنون بیشترین تعداد آوارگان و پناهندگان را در جهان دارد». آنان افزودهاند: «ما باید هوشیار باشیم تا خطر بیثباتی منطقه را از طریق افزایش مهاجرت، حتی اگر موقت باشد، بیشتر نکنیم. زیرا این امر خطر افراطگرایی و ناآرامیها را در منطقه بهطور کلی افزایش میدهد.»
وزرای کشورهای عربی همچنین تصریح کردند که هرگونه بازسازی در غزه باید با مشارکت کامل فلسطینیها انجام شود. آنان تأکید کردهاند که «فلسطینیها باید در سرزمین خود بمانند و در بازسازی آن مشارکت داشته باشند و نباید از حق تصمیمگیری در فرآیند بازسازی محروم شوند. آنها باید مالکیت این فرآیند را با حمایت جامعه بینالمللیبر عهده گیرند..»
در این نامه، وزرا به روبیو هشدار دادهاند که «فلسطینیها نمیخواهند سرزمین خود را ترک کنند. ما بهطور قاطع از موضع آنها حمایت میکنیم. چنین اقدامی خطرات بیشتری برای بحران ایجاد خواهد کرد.»
علاوه بر این، وزرای خارجه عربی در نامه خود تأکید کردند که کشورهایشان تمایل دارند با «دیدگاه صلح» رئیسجمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ، در خاورمیانه همکاری کنند. آنان اظهار داشتند که «ما معتقدیم ترامپ قادر است کاری را انجام دهد که دیگر روسایجمهور آمریکا نتوانستهاند.»
اوایل همین ماه، پایتخت مصر، قاهره، میزبان نشست پنججانبهای با حضور وزرای خارجه مصر، اردن، امارات، عربستان سعودی و قطر بود. در این نشست، آخرین تحولات غزه پس از آتشبس و روشهای ادامه حمایت کامل از ایستادگی مردم فلسطین مورد بررسی قرار گرفت.