به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، غفور آقایی با اشاره به کسب رتبه نخست کشوری توسط سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در سال زراعی گذشته در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها گفت: این طرح در سال زراعی جاری نیز با مشارکت ۱۳۰ هزار بهرهبردار کشاورزی استان اردبیل در حال اجراست.
وی افزود: این تعداد بهرهبردار کشاورزی در یک هزار و ۲۷۱ روستای استان اردبیل مشارکت خود را در روند اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها از اول سال زراعی جاری در مهرماه آغاز کردهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: در اجرای این طرح مقرر شده که ۱۹۴ هزار هکتار از اراضی دیم این استان به زیر کشت گندم، ۷۲ هزار هکتار به زیر کشت جو و ۹۴ هزار هکتار نیز به زیر کشت دانههای روغنی و حبوبات برود که بخش اعظم این محصولات کشت شده است.
وی مجموع اراضی دیم استان اردبیل را ۵۱۵ هزار هکتار اعلام کرد و ادامه داد: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، کشت ۳۲ محصول استراتژیک کشاورزی در استان اردبیل آغاز شده و متخصصان حفظ نباتات و زراعت در تلاش هستند تا با همکاری و همیاری بهرهبرداران و کشاورزان این محصولات مراحل رشد رویشی و زایشی خود را به اتمام برساند.
آقایی همچنین گفت: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، کشت دیم انواع محصولات زراعی از جمله غلات (گندم و جو)، دانههای روغنی (کلزا، کاملینا)، حبوبات (نخود و عدس)، علوفه (یونجه و شبدر) مورد حمایت دولت قرار میگیرد.
وی افزود: در اجرای این طرح ۲۱۱ کارشناس کشاورزی به عنوان ناظر فنی مشارکت دارند که از این تعداد ۴۹ کارشناس بخش دولتی و ۱۶۲ کارشناس بخش خصوصی هستند که در ۱۲ شهرستان، ۳۶ مرکز و یک هزار و ۲۷۱ روستای استان اردبیل فعالیت خود را آغاز کردهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با تاکید بر ضرورت تلاش همگانی برای مدیریت مزرعه و تولید محصول بیشتر در سال آتی اظهار کرد: طی سال زراعی گذشته به رغم وجود شیوع بیماری شته روسی و شیوع جوندگان از جمله موش در منطقه مغان، استان اردبیل در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها مقام برتر کشوری را کسب کرد.