به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ایرج حسن پور روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ضمن گرامیدشت ایام الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه، بیان کرد: سیستان و بلوچستان یکی از استانهای پهناور کشور بوده که مزیتهای خوبی در سه حوزه معدن تجارت و صنعت دارد.
وی افزود: در سالهای اخیر اتفاقات خوبی با همراهی و همکاری دستگاهها و مردم منطقه در حوزه معدن رخ داده، در حال حاضر حدود ۵۰۰ واحد معدنی و هشت معدن بزرگ در سطح سیستان و بلوچستان وجود دارد.
مدیرکل سابق صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: نگاه ما با هدف موضوع اکتشافات و فرایند تولید در استان بوده که دنبال کردیم، حدود ۱۳ کارخانه در دستور کار قرار گرفته که سه کارخانه معدن طلای تفتان، مس سیاسترگی و مس ایرانشهر به بهره برداری رسید، در سایر واحدها نیز اقداماتی در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار کرد: سیستان و بلوچستان در بخش معدن رو به رشد بوده و فعالیتهای بسیار خوبی توسط شرکتهای بزرگ معدنی کشور و دولتی دنبال میشود، مانند مس جانجا که ظرفیت بالقوه به شمار میرود.
حسن پور گفت: در بخش صنایع نیز بیش از یکهزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در سطح سیستان و بلوچستان داریم که بیشترین واحدها در بخش سیمان، تور ماهیگیری، تولید قوطی کنسرو ماهی و صید تن ماهیان و آریا شیمی بوده و بخشی از ظرفیتهای این حوزه به شمار میرود.
وی بیان کرد: در بخش تجارت، ظرفیت مرز مشترک با افغانستان و پاکستان یک فرصت برای سیستان و بلوچستان به شمار میرود وجود بازارچه های مرزی و مرزنشینان ظرفیتهایی بوده که باید از آنها به بهترین شکل ممکن بهره برد.
مدیرکل سابق صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان مملو از ذخایر غنی و متنوع معدنی فلزی و غیرفلزی است، ادامه داد: برخی از معادن این استان به دلیل ظرفیتهای بالای ذخایر در رتبههای اول و دوم کشوری قرار گرفتند به گونهای که این استان رتبه نخست معادن آنتیموان و رتبه دوم معادن منیزیت کشور را به خود اختصاص داده است.