به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، احمد رادمان، رئیس پارک ملی گلستان، از تلف شدن یک قلاده پلنگ نر در درگیری با پلنگ دیگر در پارک ملی گلستان خبر داد و اظهارکرد: روز گذشته محیطبانان پارک ملی گلستان در حال گشتزنی متوجه لاشه یک حیوان تلف شده در صخرههای پارک ملی گلستان میشوند.
وی تصریح کرد: بلافاصله اکیپی برای اطلاع از موضوع به محل لاشه عزیمت میکنند که با لاشه یک قلاده پلنگ مواجه میشوند.
مدیر پارک ملی گلستان ابراز کرد: مشاهدات و بررسی اولیه نشان میدهد که این قلاده پلنگ نر به علت پیر بودن با یک قلاده پلنگ جوانتر درگیر شده و در این درگیری تلف شده است.
وی ادامه داد: بررسیها نشان از تازه بودن این اتفاق در پارک ملی گلستان داشت و لاشه بعد از بررسیهای اولیه برای کالبدشکافی و نتایج نهایی علت مرگ این پلنگ به اداره کل حفاظت محیطزیست گلستان منتقل شد.
گفتنی است؛پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمشی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت نخستین پارک ایران است که سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه محیط زیستی کره زمین به ثبت رسید.
این ذخیرهگاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و البته رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاهها و اکوسیستمهاست و رویشگاههای تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی و قوچ و میش، رویشگاههای هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاههای کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونههای پلنگ ایرانی و کل و بز است.
گونههای جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.
پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است و بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.