به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز ۲۴ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
در روز ۲۴ فوریه ۱۵۸۲، پاپ گریگوری سیزدهم اعلامیهای صادر کرد که به موجب آن اصلاحاتی در تقویم ژولیان صورت گرفت. این اصلاحات، که توسط دکتر آلوسیوس لیلیوس طراحی شده بود، تقویم جدیدی را معرفی کرد که مشکلات تقویم قمری-شمسی و مسأله سال کبیسه را حل کرده بود. این تقویم جدید جایگزین تقویم ژولیان شد و اکنون به عنوان "تقویم گریگوری" شناخته میشود. این تقویم به سرعت در کشورهای ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و لهستان پذیرفته شد و پس از آن، دیگر کشورها به تدریج آن را به کار گرفتند.
نبرد کرنال در ۲۴ فوریه ۱۷۳۹ میان ارتش ایران تحت فرماندهی نادرشاه و ارتش هندوستان به وقوع پیوست. این نبرد در دشت مجاور شهر کرنال، در ایالت هاریانا، نزدیک دهلی برگزار شد. نادرشاه با استفاده از تاکتیکهای نظامی ویژهای مانند استفاده از شترهای حامل تنورهای شعلهور و توپهای سبک، پیروزی چشمگیری به دست آورد. این پیروزی موجب تصرف دهلی و تقدیم تاج سلطنت هند به نادرشاه شد. اما این لشکرکشی به ایران، موجب تضعیف بیشتر هندوستان و تسهیل نفوذ انگلیسیها در منطقه شد.
در ۲۴ فوریه ۱۸۲۱، مکزیک که تا آن زمان مستعمره اسپانیا بود، استقلال خود را به دست آورد. این کشور که بزرگترین مستعمره اسپانیا در قاره آمریکا بود، زبان و فرهنگ اسپانیایی را حفظ کرده است و مذهب غالب آن نیز کاتولیک است.
در ۲۴ فوریه ۱۹۴۵، احمد ماهر پاشا، نخستوزیر مصر، پس از قرائت متن اعلان جنگ مصر به کشورهای محور در پارلمان این کشور ترور شد. این ترور در زمانی انجام گرفت که کشورهای مختلف برای اینکه از قافله فاتحان جنگ جهانی دوم عقب نمانند، به آلمان و متحدانش اعلان جنگ داده بودند.
در ۲۴ فوریه ۱۹۶۶، قوام نکرومه، رئیسجمهور غنا، در پی یک کودتای نظامی سرنگون شد. این کودتا در حالی رخ داد که نکرومه در سفر رسمی به چین به سر میبرد. وی که پیش از این قهرمان استقلال غنا بود، در این کودتا از قدرت کنار گذاشته شد و شورای آزادیبخش ملی به رهبری ژنرال آنکرا قدرت را در دست گرفت.
در ۲۴ فوریه ۱۹۷۴، دولت پاکستان بالاخره استقلال بنگلادش را به رسمیت شناخت. بنگلادش پیش از این در سال ۱۹۷۱ با کمک نظامی هند از پاکستان جدا شده بود.