به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین دهقانی سانیچ، دبیر علمی دبیر علمی پنجمین سمینار ملی توسعه پایدار و روشهای نوین آبیاری که صبح امروز در سالن جلسات موسسه تحقیقات نهال و بذر برگزار شد، به وضعیت بحرانی منابع آبی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری اینگونه سمینارها باید با در نظر گرفتن شرایط منطقهای و منابع موجود انجام شود. متأسفانه بسیاری از مناطق کشور در وضعیت بحرانی یا ممنوعه از نظر منابع آبی قرار دارند.
وی با اشاره به روند کاهشی میزان بارش در کشور افزود: میانگین بارش سالانه در ۵۰ سال گذشته از ۲۵۴ میلیمتر به ۲۱۸ میلیمتر کاهش یافته که تأثیر مستقیمی بر پایداری منابع آبی کشور داشته است و این موضوع چالشهای جدی برای بخش کشاورزی و مدیریت منابع آب ایجاد کرده است.
دبیر علمی این سمینار در ادامه به چالشهای اجرایی در مدیریت منابع آب اشاره کرد و خاطرنشان کرد: با وجود راهکارهای علمی و فناوریهای لازم برای مدیریت بهینه منابع آبی، بهکارگیری آنها در سطح اجرایی کشور چندان آسان نیست. علاوه بر این، پذیرش این فناوریها و روشهای نوین در میان کشاورزان نیز با دشواریهایی روبهرو است.
وی همچنین به یک پروژه بینالمللی که ۲۰ سال پیش با هدف افزایش بهرهوری کشاورزی در شرایط تغییر اقلیم مطرح شده بود، اشاره کرد و عنولن کرد: این پروژه در آن زمان ارائه شد، اما مهمترین مسئله در حال حاضر، اجرای این راهکارها در کشور است. باوجود دانش موجود، هنوز تصمیمگیریهای اجرایی بر مبنای این اطلاعات انجام نمیشود.
این سمینار با هدف بررسی چالشهای موجود در بخش آبیاری و ارائه راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت منابع آبی کشور ادامه خواهد یافت.