به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش میزان واردات پارچه در چند سال اخیر باعث نارضایتی و نگرانی تولیدکنندگان و فعالان حوزه نساجی شده است. همچنین این موضوع در دیدار با رهبری نیز مطرح شد.
در ادامه غلامرضا حسنپور اشکذری رئیس سازمان و عضو هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی، در تاریخ ۳۰ بهمن ماه سال جاری طی نامهای به محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت بر مواردی در رابطه با این موضوع تاکید کرد.
در این نامه ذکر شده است که:
۱. ثبت سفارش و واردات ردیف تعرفه انواع پارچههایی که به میزان و تنوع کافی در داخل کشور تولید میگردد و نیازی به واردات آنها در راستای حمایت از کالای تولید داخل نیست، ممنوع گردد.
۲. در راستای بهروزرسانی ماشین آلات صنعت نساجی، پوشاک، کیف و کفش در وهله اول از تمام ظرفیتهای تولید داخلی ماشین آلات استفاده و در راستای حمایت از واحدهای تولیدی از قبیل تسهیلات ارزی و ریالی، ثبت سفارش و تخصیص ارز به جهت نوسازی زنجیره صنعت، حمایت گردد تا تولیدات داخلی با بروزترین طرحها و کیفیت، توان رقابت با رقبای خارجی در بازارهای صادراتی را داشته باشند.
۳. واحدهای تولیدی انواع نخ و پارچه خود را به تامین نیاز بازار با نرخ متناسب و طبق سلایق مختلف و باکیفیت ملزم بدانند.
۴. مقرر گردید در راستای حمایت از کالای تولید داخل، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر مبادی ذیربط با جدیت پیگیر مبارزه با محصولات نساجی و پوشاک در کشور شود.
۵. مقرر گردید مباحث مرتبط با واردات آن دسته از انواع نخ و پارچه که از لحاظ کمی و کیفی فعلا امکان تولید در داخل کشور وجود ندارد، با درنظر گرفتن اصل حمایت از کالای داخلی با ایجاد کارتابل فنی مشترک فیمابین دفتر منسوجات و پوشاک وزارت صمت و انجمن صنایع نساجی ایران با مشورت اتحادیههای صنفی مرتبط تا زمان راهاندازی واحدهای تولید مورد نیاز در دستور کار قرار گیرد.
۶. سازمان بسیج اصناف بازاریان و فعالان اقتصادی کشور در راسنتای منویات مقام معظ رهبری وئ تاکیدات چن د ساله ایشان مبنی بر حمایت از کالای داخلی و ممنوعیت واردات کالاهای مشابه ساخت داخل خود را متعهد به پیگیری مطالبات ایشان و حمایت از تولیدکنندگان، اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور میداند.