به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با حضور در جمع دانشجویان حاضر در طرح ولایت در دانشگاه شهید بهشتی گفت: از مشروطه به این طرف هر وقت ما میخواستیم یک حرکت آزادیخواهانه انجام بدهیم، ناملایمتهایی را بر کشور تحمیل کردند که به دنبال آن یک استبدادی آمده.
جلیلی با بیان این نکته که الگوی انتخابات در مردمسالاری دینی؛ آزادی همراه با ثبات، مشارکت همراه با رقابت، بحث و ارائه راهحل درباره مسائل واقعی است، گفت: زمان قاجار امتیارات بسیاری را گرفتند، بعد از مشروطه مجددا شروع میکنند به امتیاز گرفتن، در ۱۹۰۷ ایران را تقسیم میکنند و بعد از آن در ۱۹۱۹. سپس دوباره استبداد رضاخوانی سر کار میآید تا فرمولی بین ثبات سیاسی و آزادی تعریف کنند. با کودتای ۲۸مرداد دوباره یک استبدادی را حاکم میکنند تا سال ۱۳۵۷ یعنی میگویند اگر تو آزادی میخواهی در آن دوره ثبات نیست، در دورهای هم که ثبات هست حرفی از آزادی نیست.
وی ادامه داد:، اما بعد از آن یک اندیشه پیدا شد تا در عین اینکه رفتار آزادیخواهانه دارد و الگویی از مردمسالاری دینی را نشان میدهد، اما نظم و ثباتش را هم دارد. الگویی که در عین رقابت، مشارکت هم دارد. در سال ۱۳۷۶ و ۱۳۸۴ خود مقامات اروپایی اذعان داشتند که نمیتوانند انتخابات را پیش بینی کنند، چون یک مشارکت و انتخابات واقعی است. سال ۱۳۸۸ خودشان اذعان کردند که مشارکت بینظیر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: دانشجو اینجا میتواند شاخص باشد و یک حرکت موثر داشته باشد در معرفی به جامعه که چه چیزی حق است یا غلط است. مجلس زمانی میتواند نقش خود را ایفا کند که افراد اصلح وارد آن بشوند. نقش دانشجو و دانشگاه در شناسایی و معرفی فرد اصلح خیلی مهم است تا نگذارد فرد اصلح منزوی بشود. در عرصه انتخابات بعضی اوقات موضوعات با هم خلط میشود. قطعا مشارکت در انتخابات باید بالا باشد، چون قدرت نظام ما حضور مردم هست. مشارکت در سایهٔ رقابت شکل میگیرد و زمانی سالم خواهد بود که برود به سمت مسائل اساسی.
وی افزود: تمایز و امتیاز جریان انقلابی و حزبالهی رقابت در هجویات و حرفهای بیهوده با دیگران نیست، بلکه امتیاز در آگاهی عمیق از اندیشه دینی و دفاع از حق و حقیقت با استدلال منطقی و با حداکثر هنرمندی است. دانشجوی جوان حزباللهی و متعهد به ارزشهای دینی، باید این توانایی را داشته باشد تا با حرفهای دقیق و عمیق در موضوعات مختلف صحبت کند. او باید قادر باشد تا تسلط خود را نشان دهد، این طور نباید باشد که کل حرف درباره یک موضوع در یک توییت خلاصه شود و حرف دیگری برای گفتن نباشد.