گروه استانها خبرگزاری دانشجو، سال گذشته پیش از سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان بوشهر مطالباتی از سوی کارگران پارس جنوبی مطرح شد و کانون انجمنهای صنفی پالایشگاههای بوشهر از دی ماه درخواست برگزاری تجمع اعتراضی در سایت پالایشگاه را داشتند که البته این درخواست در سه مرتبه با مخالفت استانداری و نهادهای امنیتی استان بوشهر مواجه شد.
علیرضا میرغفاری، رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پالایشگاههای بوشهر در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با اشاره به طرح طبقه بندی مشاغل گفت: ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار کارگاههایی که مشمول طرح طبقه بندی مشاغل میشوند را مشخص کرده است.
وی بیان کرد: طرح طبقه بندی مشاغل یک نظام نامه حقوق و دستمزد است که این نظام نامه باعث میشود کارگر متناسب با زمانی که صرف میکند، ارزشی که تولید میکند و آسیبی که کارگر میبیند حقوق و دستمزدش تعیین شود و از بهره کشی نیروی کار جلوگیری میکند.
مطالبه اصلی کارگران پارس جنوبی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، ساماندهی وضعیت رانندگان غیرمالک و مشمول شدن آنان ذیل قانون کار، اجرای طرح تردد دو هفته کار و دو هفته استراحت نیروهای خدماتی-پشتیبانی و بهبود وضعیت کمپهای اسکان کارگری بود.
پس از سفر رئیس جمهور در اسفندماه ۱۴۰۱ وعده رسیدگی به وضعیت معیشتی کارگران پیمانکاری و پیگیری مطالبات کارگران از سوی مسئولین داده شد، اما تاکنون مواردی که مورد مطالبه کارگران پارس جنوبی بود تحقق پیدا نکرده است و چندین بار اعتصابات و اعتراضاتی نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی داشتند، اما با توجه به جلسات مکرر نمایندگان کارگری با مدیران پارس جنوبی این طرح اجرایی نشد.
بعد از به نتیجه نرسیدن مطالبات کارگران پارس جنوبی پس از حدود ۲ سال، کارگران از روزهای گذشته مجدد دست به اعتراض و اعتصاب زدند، اما پاسخ از سوی مدیران پالایشگاهی دریافت نکردند.
در روز شنبه نیز اعتراضات کارگران در مقابل سایت شماره ۲ پالایشگاه پارس جنوبی ادامه داشت و کارگران با سر دادن شعارهایی خواهان حضور و پاسخگویی توکلی، مدیر سایت شماره ۲ پالایشگاه پارس جنوبی به کارگران شدند.
میرغفاری، رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پالایشگاههای بوشهر در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به تجمع روز شنبه کارگران گفت: این تجمع با یادی از شهدای اخیر حادثه تروریستی کرمان آغاز شد و پس از قرائت فاتحه کارگران خواستار حضور مسئولین پالایشگاه شدند، اما پاسخی دریافت نکردیم.
وی افزود: متاسفانه از سال گذشته تاکنون همچنان مطالبات کارگران پارس جنوبی علی رغم جلسات بسیار به نتیجه نرسیده است و ما برای احقاق حقوقمان مجبور به تجمع و اعتصاب هستیم البته که این تجمعات در چارچوب قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.
پس از تجمعات کارگران در روز شنبه پیامکی از سوی مرکز مقابله با جرائم سازمان یافته به کارگران پارس جنوبی با این متن زده شد:
«نظر به تلاش جریانات معاند جهت راه اندازی اعتصابات و اعتراضات صنفی و اخلال در روند تولید صنعت و خدمات رسانی کشور، لذا بدینوسیله تاکید میگردد عواقب قانونی هرگونه همکاری و همراهی با جریانات مذکور در مراجع ذی صلاح قابل پیگیری و متوجه شخص همراه شونده میباشد.»
اصل اعتراض از مهمترین اصول قانون اساسی است و اقشار مختلف در کنار حق تشکلیابی، حق اعتراض نیز نسبت به وضعیت خود دارند و بر اساس قوانین بالادستی و روح حاکم بر حاکمیت جمهوری اسلامی ایران همواره سعی بر این میرود که مطالبات صنفی کارگران، معلمان، پرستاران از طریق اعتراضات صنفی پیش برود و این اعتراضات رنگ و بوی سیاسی به خود نگیرد، اما متاسفانه این دست از اقدامات کارگران را بیشتر به سمت اعتراضات سیاسی سوق میدهد تا بتوانند صدای خود را دستگاههای اجرائی برسانند.
با توجه به مسائل اخیر در مجتمع پالایشگاههای پارس جنوبی مسئولین مرتبط در استان و وزارت نفت میتوانند به جای ارسال پیامک تهدید به کارگران، به مطالبات قانونی کارگران توجه کنند تا این مطالبات به اعتراضات و اعتصابات کارگری در این واحد تولیدی استراتژیک کشور منتهی نشود.