به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حامد علامتی در نشست خبری ویژه برنامههای کمیته کودک و نوجوان چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که پیش از ظهر امروز _ ۱۳ بهمنماه _ برگزار شد با تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن ایام دهه فجر گفت: پس از تشکیل ستاد مرکزی دهه فجر، کمیته کودک و نوجوان هم شکل گرفت. در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی دو کمیته برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شد که یک بخش به برنامههای مدارس و یک بخش هم به فعالیتهای بیرون از مدرسه میپردازد. کمیته کودک نوجوان متشکل از همه نهادها و گروههای مردمی و فعالیت حوزه کودک و نوجوان است.
او ادامه داد: همزمان در ۳۱ استان کمیته ذیل ستاد دهه فجر استانها شکل گرفته و بر اساس زیستبوم هر شهر برنامهریزی شده است. برای شعار امسال نیز «رویای من، ایران در قله» انتخاب شده است. رویاپردازی از واژههای اساسی توسعهپردازی در دنیا است. نظریهپردازان و روانشناسان و سیاستگذاران حوره فرهنگ، رویاپردازی را آغاز حرکت به سمت هدف میدانند که به توسعه فردی انسانها کمک میکند و بر ابعاد مختلف زندگی اثرگذار است. از این رو در شعار به واژه «رویا» تاکید شده است تا فرصتی باشد که بچهها به آینده انقلاب اسلامی بیاندیشند و اهداف خود را پرورش دهند تا به سمت قلههای پیشرفت حرکت کنیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ادامه داد: طبق آمار دریافتی از همه استانها حدود ۶۳۲۰ برنامه برای کودکان ونوجوانان در این دهه برگزار میشود. تفاوت اصلی این کمیته با سایر کمیتهها این است که برگزار کننده خود بچهها هستند. حدود ۷ میلیون کودک و نوجوان در برنامههای ما درگیر میشوند، این آمار نسبت به سالیان قبل مناسب است، اما باید پیشرفت کند.
علامتی گفت: یکی از اقدامات نهادینه شده برای کودکان و نوجوانان فضای مراکزی است که کودک و نوجوان در آن فعالیت میکند، از مهدکودکها تا تمامی مراکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان این امر امتداد یافته و مشارکت جدی کودک و نوجوان را خواهد داشت. حدود هزار مرکز کانون پرورش فکری و مراکز مرتبط خود را برای این مناسبت آماده کردند.
او با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰۰ کانون یار پرچمدار برگزاری برنامهها هستند، اظهار کرد: یکی از اقدامات دیگر میکروپویشها است، به این صورت که شعار اصلی مبنای کار است، اما هر مرکزی باید متناسب با شرایط محلی همان نقطه خود پویش کوچکتر طراحی کند.
به گفته او پویش ملی «قدیم و ندیم» نیز با هدف آشنایی نوجوانان با تاریخ معاصر در دستور کار است که به صورت هماهنگ با سایر نهادها در شبکه شاد پیگیری میشود. محتوا در قالب انیمیشن ارائه و سپس به صورت برگزاری مسابقات محتوایی و هنری ادامه مییابد.