به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از خبرگزاری فرانسه از مسکو، کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفتگو با نوری مالکی نخست وزیر عراق بر حمایت کامل مسکو از بغداد برای مقابله با حمله تکفیری ها تاکید کرد.
پوتین خاطر نشان کرد فعالیت افراطیون که درگیری در خاک سوریه را هدایت می کنند حالت فرا ملی به خود گرفته است و تهدیدی برای کل منطقه به حساب می آید.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا وعده داده است شماری مشاور نظامی را برای کمک به ارتش عراق اعزام کند اما تاکنون حمله هوایی احتمالی را رد کرده است.
احتمال طرح اوضاع عراق درنشست دوشنبه شورای امنیت
رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل با خطرناک خواندن اوضاع کنونی عراق گفت: تروریست های داعش مرز نمی شناسند و همزمان در سوریه و عراق، جنایت می کنند. همچنین پوتین بر حمایت روسیه از عراق برای مقابله با تکفیریها تاکید کرد.ویتالی چورکین در پاسخ سئوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در نیویورک درباره علت تاخیر دو هفته ای شورای امنیت در ورود جدی به مسئله عراق افزود: متاسفانه در حال حاضر هیچ اتفاق خاصی مربوط به عراق در شورای امنیت جریان ندارد. رئیس ماه ژوئن شورای امنیت گفت: همه اعضای شورا توافق دارند که وضعیت در عراق بسیار خطرناک است و باید به دولت عراق کمک کنیم ولی باید تلاشهای بیشتری در مسیر اتحاد میان گروه های ملی و سیاسی عراق صورت گیرد. نماینده روسیه اتحاد همه احزاب و گروه های عراقی را برای مقابله با تروریست ها خواستار شد و افزود: همه در شورای امنیت معتقدیم این چالش عمده ای است که از سوی گروه داعش متوجه عراقی ها شده است و نه تنها عراق بلکه سوریه را نیز تهدید می کند و نیاز است این مسائل را به دقت تجزیه و تحلیل کنیم.
چورکین به نشست دوشنبه آینده شورای امنیت با موضوع خاورمیانه اشاره و
ابراز امیدواری کرد: شورای امنیت همزمان به تجزیه و تحلیل اوضاع عراق نمی بپردازد.
وی افزود: رابرت سری نیز در آن نشست اعضای شورای امنیت را در جریان وضعیت خاورمیانه قرار خواهد داد.
رئیس دوره ای شورای امنیت از برخورد دوگانه غربی ها با مقوله تروریسم در عراق و سوریه انتقاد کرد و گفت: تعجب ما از این است که همکاران غربی ما به موضع دولت سوریه در مذاکرات ژنو انتقاد می کردند در حالیکه دولت سوریه اصرار داشت اول باید با تروریست مقابله شود اما طرف مقابل می گفت باید درباره موضوعات دیگر توافق شود. وی افزود: با توجه به اقدامات داعش، موضع دولت سوریه در مذاکرات ژنو، امروز بسیار معنادار به نظر می آید زیرا اگر درباره مبارزه با تروریست ها در سوریه توافقی صورت گرفته بود، می توانست وسیله مهمی برای مقابله با وضعیت کنونی تلقی شود.
ویتالی چورکین تاکید کرد: اگر همان زمان تروریسم در سوریه سرکوب و اتحاد عملی میان دولت و اپوزیسیون سوریه ایجاد می شد، شاید می توانست گامی مهم در مسیر ایجاد نهاد انتقالی در سوریه تلقی شود.