به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار محمدتقی عصار صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره فعالیت پلیس افتخاری اظهار داشت: امنیت جمعی و اجتماعی اینگونه نیست که نیروی انتظامی بتواند به تنهایی نظم و امنیت در سطح ملی را به انجام برساند طبیعی است که از همه عوامل و امکانات محیطی باید حداکثر استفاده را ببرد.
وی جامعهپذیری اجتماعی شدن ناجا را یکی از موفقیتهای این نیرو برشمرد و افزود: براساس نظرسنجی های موجود نیروی انتظامی از مقبولیت اجتماعی بسیار خوب و منطقی در بین آحاد جامعه برخوردار است؛ طبیعی است تا رسیدن به نقطه آرمانی فاصله بسیار زیادی داریم و در صدد هستیم از طریق تعامل و همکاری هر چه بیشتر مردم با پلیس به نقطه آرمانی برسیم تا شاهد هیچگونه ناامنی در کشور نباشیم. معاون نیروی انسانی ناجا به مجوز تشکیل پلیس افتخاری براساس قانون مقررات استخدامی ناجا اشاره کرد و افزود: اعضای این پلیس به صورت داوطلبانه از آغاز برای کمک به نیروی انتظامی و مأموریتهایش در بخشهای پیشگیری انتظامی جذب میشوند.
وی از گستردهتر شدن مأموریتهای پلیس افتخاری و بهرهبرداری از این پلیس در مأموریتهای ناجا خبر داد و گفت: این پلیس در 16 استان شامل مازندران ،اصفهان، استان سیستان و بلوچستان، تهران بزرگ، فارس، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فرماندهی انتظامی ویژه شرق و غرب تهران ، لرستان ، کرمانشاه ، خوزستان، البرز ، خراسان رضوی ، گیلان و کرمان و نیز سه یگان استراتژیک ناجا شامل : فرماندهی یگانهای ویژه، فرماندهی مرزبانی و پلیس فتا به کارگیری میشوند.
عصار از مجوز فعالیت 15 هزار نفر پلیس افتخاری خبر داد و درباره استخدام این افراد اظهار داشت: پلیس افتخاری رابطه استخدام رسمی با ما ندارد و اعضای این پلیس به صورت پاره وقت در مأموریتهای ناجا به کارگیری میشوند.
وی درباره حقوق و مزایای این پلیس گفت: پلیس افتخاری رابطه حقوقی مداوم با ناجا ندارد وبه نوعی پاداش برای آنها هنگام حضور در مأموریتها در نظر گرفته شده است.
معاون نیروی انسانی ناجا خاطر نشان کرد: اعضای پلیس افتخاری دارای یونیفرم متحدالشکل و مخصوصی بوده و این افراد متناسب با آموزشهای لازم تجهیزات پلیسی در اختیار آنها قرار داده میشود.
این مقام ارشد انتظامی خاطر نشان کرد: در طرح سالمسازی دریا پلیس افتخاری پس از فراگیری آموزشهای لازم متناسب با مأموریتهای این طرح به کارگیری میشود.
وی درباره جذب اعضای این پلیس گفت: یکی از شرایط جذب در پلیس افتخاری داشتن گواهی عدم سوء پیشینه و سوء شهرت است.
عصار با بیان اینکه پلیس افتخاری در دو سطح یک و ویژه کار خود را آغاز میکند گفت: در حال حاضر اعضای این پلیس فقط در سطح یک به صورت آزمایشی جذب شدند و بعد از سال 93 به سطح ویژه ارتقاء خواهند یافت.
به گفته وی اعضای پلیس افتخاری زمانی که در اختیار ناجا هستند دارای بیمه لحظهای میباشند و در صورتی که در مأموریتهای این نیرو شهید و یا مجروح شوند از مزایا و ضوابط سازمانی که برای کارکنان لحاظ میشود برخوردار میگردند.
عصار با بیان اینکه اعضای پلیس افتخاری به صورت منظم با پایگاههای اطلاعاتی و کلانتریها در ارتباط هستند و به شکل کاملا منظم از آنها در مأموریتهای پلیس استفاده میشود گفت: در گشتهای انتظامی ، در کنار دو مأمور پلیس یک پلیس افتخاری برای پیشگیری از جرم استفاده میشود. شهروندان جهت جذب در پلیس افتخاری میتوانند به مراکز جذب و گزینش استخدام ناجا مراجعه کنند؛ معاونان نیروی انسانی استانها مسئول جذب این پلیس هستند .
عصار از جذب 5 هزار پلیس افتخاری در تهران بزرگ خبر داد و گفت: میانگین سنی جذب اعضای این پلیس 18 سال به بالا است.
به گفته عصار از 15 هزار پلیس افتخاری، 20 درصد آنها خانم میباشد.
معاون نیروی انسانی ناجا خاطر نشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده تخلف از اعضای پلیس افتخاری میتوانند به 197 شکایت و انتقادات خود را مطرح کنند.
وی الگو بودن را یکی از ابعاد پلیس حرفهای عنوان کرد و افزود: هنگامی که پلیس افتخاری در کنار پلیس حرفهای قرار میگیرد افتخار الگو بودن محقق میشود.
وی تصریح کرد: از جمله امتیازات پلیس افتخاری این است که در صف مقدم و اولویتهای اول استخدام ناجا قرار دارند.
معاون نیروی انسانی ناجا در خاتمه خاطر نشان کرد : حضور در پلیس افتخاری طی ضوابط خاصی میتواند جایگزین خدمت سربازی شود.