به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری الشرق الاوسط به نقل از «احمد ابو زید» سخنگوی وزارت خارجه مصر اعلام کرد: ما به حمایت کشورهای عربی نامزد عضویت در کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو در مجمع عمومی سازمان ملل پایبند بوده و همین امر انگیزه رای دادن مصر به نفع اسرائیل بود.
وی گفت: در توضیح اخبار برخی روزنامه ها و سایت های خبری در مورد رای مثبت مصر به ملحق شدن اسرائیل به کمیته مزبور باید گفت که پیش نویس قطعنامه ای که مورد تصویب قرار گرفت شامل پیوستن شش کشور جدید به این کمیته بود که در بین این کشورها سه کشور عربی حوزه خلیج فارس شامل امارات متحده عربی، قطر و عمان نیز وجود داشتند.
ابوزید افزود: از آنجا که کشورهای عضو حق انتخاب نداشتند، کشورهای عربی در سازمان ملل تصمیم گرفتند هر یک از کشورهای عربی را برای رای دادن به طرفی که خود مناسب میبینند، آزاد بگذارند بدون اینکه این آزادی عمل بر حمایت لازم از کشورهای عربی نامزد عضویت در این کمیته تاثیری داشته باشد.
وی در مورد توجیه رای دادن به اسرائیل ادامه داد: مجموعه کشورهای عربی از جمله مصر توافق کردند پس از پایان روند رای گیری در مورد حمایت از سه کشور عربی نامزد عضویت در کمیته و دو کشور دیگر یعنی سریلانکا و السالوادر شرحی داده و توضیح دهند که رای دهندگان در خصوص تفاوت قائل شدن بین حمایت از عضویت برخی کشورها و احتیاط و حفظ و ملاحظات در مورد پیوستن برخی کشورها آزادی عمل نداشتند.
پیمان فضایی ماورای جو پیمانی بینالمللی برای بهرهبرداری از فضا است که توسط سازمان ملل به تصویب رسید. در سال 1958 میلادی، سازمان ملل کمیته استفاده صلحآمیز از فضای ماورای جو را ایجاد کرد. معاهده فضای ماورای جو با پذیرش توسط 98 کشور، فراگیرترین توافق بینالمللی است.