به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان و در جریان رسیدگی به مواد مراعا مانده لایحه برنامه ششم توسعه، ماده 123 این لایحه را پس از بحث و بررسی با 145 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 208 نماینده حاضر در صحن علنی، به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، مفاد قانون الحاق سه تبصره به بند 12 ماده 4 قانون تشکیل نیروی انتظامی (مصوب 18/ 2/ 79) شهرهای بالای یک میلیون نفر تسری مییابد.
همچنین به منظور کنترل و مبارزه موثر با قاچاق کالا، به نیروی انتظامی و گمرک اجاده داده شد نسبت به نصب، راهاندازی و بروزرسانی سامانههای کنترل خودرویی و کانتینری (ایکسری) در مبادی گمرکی، ورودی و خروجی مرزها و ایستگاههای بازرسی و کنترلی ناجا از طریق اشخاص و موسسات حقیقی و حقوقی غیردولتی اقدام نمایند. مدیریت و بهرهبرداری از این سامانهها حسب مورد در اختیار نیروی انتظامی و گمرک است.
طبق مصوبه مجلس، به منظور تأمین هزینههای مربوط به راهاندازی، نگهداری و بروزرسانی سامانههای کنترلی خودرویی کانتینری (ایکس ری) و تجهیزات مربوط به آن صاحبان بار یا خودرو مکلف شدند به هنگام کنترل و صرفاً در مبادی ورودی و خروجی نسبت به پرداخت تعرفه مربوط اقدام کنند. میزان این تعرفه در بودجه سنواتی تعیین میشود.
بر اساس مصوبه مجلس، تمامی شهرکها و مجتمعهای اداری، تجاری، مسکونی و صنعتی و همچنین مراکز عمومی مکلف شدند پیوستهای حفاظتی- انتظامی لازم برای ارتقای امنیت و ایمنی این اماکن و پیشگیری از سرقت را برابر استانداردهای اعلامی نیروی انتظامی رعایت نمایند.
طبق تبصره این ماده، این بند و استانداردهای اعلامی توسط وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی و با همکاری نیروی انتظامی و شورایعالی استانها تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
وکلای ملت در این مصوبه به نیروی انتظامی اجازه دادند با تأیید ستاد کل نیروهای مسلح به منظور متناسبسازی استعداد نیروی انتظامی با نیازهای امنیتی- انتظامی کشور و کاهش فاصله این استعداد با شاخص 5 نفر نیرو به ازای هزار نفر جمعیت، در طول اجرای برنامه سالانه پایور مورد نیاز را بر اساس بودجه سنواتی استخدام و به موجودی خود اضافه نماید.