مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی عدالتخواه حکیم سبزواری با بیان اینکه نگاه نئولیبرالها به آموزش و پرورش کالایی است، گفت: این نگاه آموزش را در بازار خرید و فروش میکند.
زهرا حسنقلی زاده، مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی عدالتخواه حکیم سبزواری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: نظام آموزش و پرورش از اهمیت به سزایی برخوردار است، چون با رشد و توسعه اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی پیوندی ناگسستنی دارد.
حسنقلی زاده افزود: این نهاد نقش به سزایی در تربیت انسانهای مستعد، متعال و در تراز انقلاب اسلامی دارد همچنین تامین کننده نیازهای نیروی انسانی جامعه در بخشهای متفاوت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.
مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی عدالتخواه حکیم سبزواری بیان کرد: اکنون نظاره گر نگاه لیبرالیسم و نئولیبرالیسم نسبت به آموزش و پرورش هستیم. براساس این نگاه، بازار و سازوکارهای آن، خودنظمده و طبیعی است و نیازی به مداخله دولتها در این نظم ندارد.
وی ادامه داد: در نگاه نئولیبرال این تأکیدها شدت گرفته و سازوکار بازار نه تنها در عرصه اقتصاد، بلکه در عرصه خدمات اجتماعی و فرهنگی هم پذیرفته میشود. در نگاه نئولیبرالها به تعلیم و تربیت، آموزش و تربیت «کالا» است که میتواند در بازار آموزشی خرید و فروش شود. حتی کشورهایی که مهد سرمایه داری و لیبرالیسم هستند آموزش و پرورش را خصوصی سازی نکرده اند و آن را به غیر از حاکمیت نمیسپارند.
حسنقلی زاده تصریح کرد: یکی از فتنههای دیگر که نسبت به نظام آموزش و پرورش در این چند ساله غالب شده است، سند ننگین ۲۰۳۰ است. حال مشاهده گر آنیم شخصی که برای سرپرستی این نهاد گذاشته اند، رسما سند ۲۰۳۰ را امضا کرده است.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب برای این نهاد اهمیت بسزایی قائلند و فرموده اند «یک عده ایی میخواهند آموزش و پرورش را به دلایل گوناگون سیاسی، بی قدر و قیمت کنند» و این انتصاب جدید خلاف این گفته را نشان نمیدهد.
مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی عدالتخواه حکیم سبزواری ادامه داد: با اینکه عده ایی سعی دارند خدمات آموزشی و پژوهشی سرپرست جدید آموزش و پرورش را پررنگ جلوه دهند، اما نمیتوان از پستهای متعدد سیاسی وی از جمله معاونت سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی (از سال ۹۵ تا ۹۷)، مدیر کلی امور اجتماعی و انتخابات استانداری خراسان (از سال ۸۰ تا ۸۲) و عضویت در شورای اسلامی شهرستان سبزوار (از سال ۷۷ تا ۸۱) چشم پوشی کرد. در حالی که حسینی خود معتقد است که باید آموزش و پرورش را از آفت سیاست زدگی دور کرد.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم که راه اصلاح جامعه از طریق اصلاح آموزش و پرورش میسر میشود، نهادی که سالهاست صدای همه را درآورده و کارنامه درخشانی در این چند ساله نداشته، کم نیستند نیروهای متعهد و انقلابی تا بتوانند این سکان را هدایت کنند.