اميرحسن اسدي، مدير پايگاه انتقال خون هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در بندرعباس، با اعلام اين خبر گفت: دستگاه پلاسما فرزيس به صورت خودكار پاتنهاي نامناسب را كه در خون بيماران وجود دارد از بدن خارج مي كند.
وي افزود: با راه اندازي اين دستگاه، بيماران براي درمان هم مي توانند به اين سازمان مراجعه كنند و هم اينكه افراد آموزش ديده در مراكز درماني اين دستگاه را بر بالين بيماران قرار داده تا دستگاه به صورت خودكار اقدام به انجام اين كار كند.
اسدي ادامه داد: بنابر قول شركت ايران خودرو براي اعزام تيمهاي سيار خونگيري به شهرستانهاي مختلف، اتوبوس خونگيري نيز بزودي راه اندازي مي شود كه با اين كار روند خونگيري از مردم بهتر خواهد بود.
مدير پايگاه انتقال خون استان هرمزگان در ادامه افزود: خوشبختانه دستگاه خودكار بررسي آزمايش خون بيماران خريداري و نصب شده كه بزودي راه اندازي مي شود.
وي در خصوص مزيت اين دستگاه گفت: با راه اندازي اين دستگاه بدون دخالت انسان، آزمايشهاي هپاتيت A، B و C بر روي خونها انجام مي شود كه با اين كار ضريب اطمينان بالا مي رود و مردم مطمئن مي شوند خون هايي كه در اختيار آنها قرار مي گيرد، هيچ مشكلي از نظر آلودگي ندارد.
اسدي در ادامه يادآور شد: در حال حاضر نزديك به دو سال است كه تامين خون جايگزين كه نزديك به يك هزار واحد است، در اين استان حذف شده و اين مقدار از استانهاي همجوار تامين مي شود؛ اين در حالي است كه با برنامه ريزيها و تبليغات انجام شده در آينده نزديك، اين مقدار خون جايگزين در خود استان تامين مي شود.
مدير پايگاه انتقال خون استان هرمزگان برنامههاي در دست اقدام تا پايان امسال را بهره برداري از پايگاه انتقال خون قشم، راه اندازي كانكسهاي 90 متري خونگيري در شهرستان حاجي آباد، رودان و پارسيان عنوان كرد و افزود: بنابر تقاضاي گسترده مردم بر اعزام تيمهاي سيار خونگيري، بزودي ايستگاههاي ثابت در اين شهرستانها راه اندازي مي شود.
وي ساخت انبار استاندارد WH با اعتبار 100 ميليون تومان و ساخت اتاق سرور متناسب با استانداردهاي بين المللي در بندرعباس را از ديگر برنامه هاي امسال سازمان انتقال خون هرمزگان دانست.
به گفته اسدي در اين پايگاه، سيستم باركدخوان راه اندازي شده كه با نصب برچسبهاي باركدخوان بر روي كيسههاي خون، امنيت و سلامت بيشتر كيسههاي خون در زمان جا به جايي تامين مي شود.
مدير پايگاه انتقال خون هرمزگان يادآور شد: براي اولين بار در كشور تمام مراكز درماني استان كه خون مصرف مي كنند، از طريق اين سيستم به پايگاه بندرعباس متصل شده و وضعيت هر خوني كه در استان مصرف و يا با واكنش روبرو شود از طريق اين سيستم مشخص مي شود.
وي همچنين براي بازديد كليه دانشجويان، مراكز درماني و حتي بيماران براي آشنايي با مراحل خونگيري و امنيت و استانداردهاي خون و آموزشهاي لازم در اين زمينه اعلام آمادگي كرد.
لازم به ذكر است، طي شش ماهه نخست امسال، نزديك به 12 هزار و 512 واحد در سطح استان هرمزگان خونگيري صورت گرفته كه از اين ميزان 8204 واحد مربوط به بندرعباس، 2346 واحد مربوط به بندرلنگه و 962 واحد نيز مربوط به ميناب است./انتهاي پيام/