به گزارش خبرنگار اقتصادي «شبكه خبر دانشجو»، مهندس علي اكبر محرابيان در سومين كارگاه نهضت كاهش قيمت تمام شده كه صبح امروز در محل سالن همايش هاي IGI موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني برگزار شد، اظهار داشت: در فلسفه و منطق رقابت بايد به دو نكته اساسي قيمت پايين و كيفيت بالا توجه شود.
وي با اشاره به اينكه كيفيت تعريفي دارد كه در استانداردهاي مختلف و سفارشات مشتري لحاظ مي شود، تصريح كرد: بايد رابطه قيمت و كيفيت يك رابطه منطقي باشد؛ با توجه به اينكه قطعا در كيفيت، مولفه هاي قيمتي نيز دخالت دارند.
وزير صنايع و معادن افزود: اشتباهي كه در ادبيات تجاري و توليدي كشور صورت مي گيرد اين است كه در بازار رقابت نمي توانيم بدون كيفيت وارد شويم.
محرابيان خاطرنشان كرد: بعضا يك كالا با كيفيت بالاي داخلي را با يك كالاي با كيفت مشابه خارجي كه قيمت پايين تر دارد، مقايسه مي كنيم و اين يك مقايسه مع الفارق است و اين دو مورد كالا اصلا رقيب نيستند.
وي در ادامه اظهار داشت: در كشورهايي كه اقتصاد آنها بر مبناي توليد است، رعايت اصل كيفيت در ورود كالا يك اصل اساسي است؛ يعني اجازه ورود كالاهاي بي كيفيت را نمي دهند، اما متاسفانه اين مشكل اساسي در كشور ما وجود دارد كه صدمه اصلي را توليد كننده داخلي مي بيند.
وزير صنايع و معادن در ادامه با مطرح كردن اين سوال كه چرا بايد به دنبال كاهش قيمت باشيم، خاطرنشان كرد: در پاسخ به اين سوال نسبت به مسائل ريشه اي از جمله رقابت پذيري اشارات زيادي شده و موضوعاتي كه شايد كمتر به آن پرداخته شده، مباحثي از جمله حفظ منابع طبيعي و مسائل زيست محيطي است.
محرابيان تصريح كرد: وقتي قيمت تمام شده هيچ گونه شاخص و كنترلي ندارد، طبيعتا مصرف مواد اوليه افزايش مي يابد كه اين به معناي اتلاف منابع اوليه طبيعي است.
وي افزود: نكته دوم مسائل زيست محيطي است؛ در فرايند توسعه وقتي فرآيند توليد افزايش يابد، مخرب هاي زيست محيطي نيز افزايش مي يابد و اگر به قيمت تمام شده توجه كنيم مجبوريم كه مواد اوليه كمتري را مصرف كنيم و نتيجه آن حفظ منابع اوليه و محيط زيست است.
وزير صنايع و معادن در ادامه با اشاره به ميزان صادرات محصولات صنعتي و معدني اذعان داشت: بر اساس آمار گمرك ميزان صادرات محصولات صنعتي و معدني از حدود 32 درصد به بالاي 85 درصد رسيده و از طرف ديگر ميزان خام فروشي در حوزه معادن بشدت كاهش يافته است.
محرابيان خاطرنشان كرد: امروز يكي از اشكالات بنگاه ها اين است كه موضوع قيمت تمام شده را يك مسئله عادي تلقي مي كنند، در صورتي كه در كشورهاي پيشرفته در حوزه بنگاهداري، پيشرفته ترين مدل ها و نرم افزارها براي كاهش قيمت تمام شده مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي افزود: براي كاهش قيمت تمام شده نياز به آموزش، بكارگيري شركت هاي مشاور و بكارگيري پيشرفته ترين تكنولوژي ها داريم كه رقبا از آن بهره مي گيرند.
وزير صنايع و معادن در پايان به مبحث صنعتي سازي اشاره كرد و گفت: تئوري صنعتي سازي در متن خود صنعت كاربرد بيشتري دارد؛ چرا كه موجب افزايش بهره وري و كاهش پرت انرژي و در نتيجه كاهش قيمت تمام شده مي شود./انتهاي پيام/